marlenblog

"hogy elérjek a napsütötte sávig"

09 április
1Comment

bölcsész nyanya

Sokat elmond  természetemről az, amilyen szemüveget és táskát vásároltam legutóbb. Mind a kettő elég nagy befektetés, hosszabb időre elkíséri az ember lányát. Mégis, a szemüveget – ha őszinte akarok lenni – azért vettem meg, mert fellázadtam az eladó ellen, aki megpróbált lebeszélni róla, (beszólt)hogy “nyanyás”. A táskára pedig a férjem mondta, hogy egyszerűen nem érti, miért tetszik nekem, mivel sosem voltak ilyen dolgaim, hiszen “bölcsészes”. Az erről való tegnap esti beszélgetéskor döbbentem rá több dologra is.  Az első, hogy döntéseim milyen gyerekesek, milyen érzelmi alapúak, milyen ingatag lábakon állnak, a második, hogy mennyire nem tűröm még a legjobb szándékú kritikát sem, és mennyire nem fogadom el mások igazságát. A harmadik, hogy mennyire reménytelenül bölcsész és nyanyás lettem. Azt gondoltam, hogy a szürkeségbe burkolózás, az észrevehetetlenség, a zsírpárnák, a rövidre vágott haj megkímélnek engem mindentől,  ami fájdalmas és szomorú az életben – kis naiv! Csak azt értem el vele, hogy innen még nehezebb visszakecmeregni a felszínre, hogy látva lássanak! Ti ne kövessétek el ezt a hibát, akarjatok nők lenni, akarjatok veszélyesen, spontánul, szabadon élni, hagyjátok el mielőbb a komfortzónát!

 

One Response to “bölcsész nyanya”

  1. Monka szerint:

    szerintem a felismeréseink mindig akkor jönnek, amikor már képesek vagyunk elviselni/ elfogadni és szembenézni vele. Változtatni meg sosem késő, bár kétségtelen, hogy lett volna, amikor jóval könnyebb :((
    Én még mindig várom a sajátom, hogy miért fájdítom a farokcsigolyáim, hogy ülni is alig tudok….mivel nem jön, biztos jó szar felismerés lesz :)))

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment