marlenblog

papucs orrán pamutbojt

27 február
0Comments

számvetés-kényszer

A címbeli szót háttérrádiózás közben hallottam, és helyzetem leírására alkalmasnak találtam, így azonnal használom is. Folyamatos kényszer bennem, hogy jelentkezzem, megfogalmazzam állapotomat – de, a blogig már nehezen jutok el, útközben a fáradtság vagy a közöny miatt bennakad a szó, megfagy a gondolat.

Pedig most már tényleg lezárult nemcsak a szalagavató, hanem az érettségi és a felvételi jelentkezés is, jelenleg épp a tablógyártás folyik ezerrel, férjuram immáron a harmadik variációt tervezi, hogy legyen miből válogatni. Még egyiket sem láttam, de ez mindig is így volt – csak a legvégén láthattam minden tervét.

Voltunk színházban is (Katona: Illaberek) , ami több mint érdekes volt. Sokszor fogott el az érzés, hogy valakinek volt egy jó ötlete, amit másfél óra terjedelműre kellett nyújtani, mert a magyar nézők azt várják el a színházaktól, hogy ha már egyszer jegyet vesznek, akkor legyen hosszú a műsor. Nos, ez kiváló lett volna feleennyi ideig, de mindegy, így is kiválóan szórakoztunk a saját keservünkön. Van a kilátástalanságnak az a fázisa, amikor a teljes összeomlás előtt már csak röhögünk magunkon – ez ilyen darab. A be-és kivándorlásról szól.

Túl vagyok az egy hetes felvételiztetésen is, túl a tüntetésen, és mondhatom, hogy igen csak felgyorsultak az események oktatásügyben. Egy hét alatt gyakorlatilag a feje tetejére állt minden, és még mindig nincs a hónapnak vége, csak most jön február 29. Igen kíváncsi leszek, mi és hogyan is lesz hétfőn.

Addig még Oscar-gála is, természetesen én is azt szeretném, ha Nemes-Jeles megnyerné a díjat, és nagyon szomorú leszek, ha mégsem. Voltunk a diákokkal a moziban megnézni a filmet, örültem, hogy utána, a beszélgetéseken csupa jót mondtak, örülök, hogy értették.

Többször kaptam el vírusokat ezalatt a közel egy hónap alatt, de hál’istennek nem kellett betegen feküdnöm, mindig összekapartam magam. Bár, néha jó lenne a fejemre húzni a takarót, és csak feküdni csöndben napokig, hallgatva az eső kopogását.

De, azt hiszem, ezzel már várnom kell novemberig.

 
No comments

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment