tegnap

A laminálógép ötlete minden érettségiztetéskor felmerült, amikor drága diákjaim a feladatokat – a kérés, figyelmeztetés ellenére – mindig a kiadott tételen oldották meg, de aztán lezárultával el is felejtettem.

Most, viszont az öt napig tartó felvételiztetéskor hihetetlenül beleuntam abba, hogy minden nap nyomtathattam újra a feladatokat, így elszántam magam. Közelgő névnapom alkalmából egy laminálógépet kértem, és tegnap teljesült is ezen vágyam – nagyon örültem neki. Egészen másképp néznek így ki a tételek, jöhet  a nagy laminálóhullám!

A tegnapról még annyit, hogy miután este fél nyolckor fáradtan ledőltem a tévé elé mamámnál, csörgött a telefon. Az egyik szülő hívott abban az ügyben, hogy gyorsan üljek le a gép elé, írjak egy ajánlást a gyerekének a tegnap lejáró határidejű amerikai ösztöndíjhoz, nyomtassam ki, írjam alá, majd szkenneljem is be, hogy ő még tegnap este tudja csatolni mellékletként….este fél nyolckor, egy december 4-én nyilvánosságra hozott, tegnap lejáró határidejű ösztöndíjhoz, amely nekik fontos…..majd mellékesen megjegyzi, ha már úgy is írok, akkor írjak egyet a lánya barátjának is.

Igazából nem jutottam szóhoz a megdöbbenéstől, mozdulni nem bírtam, anyával épp tévét néztünk, így azt kértem, hogy írja be azt: hétfőn hiánypótlásként küldjük az ajánlást.

Két dolog merült fel bennem ezzel kapcsolatban: (nyilván több is, de ez a kettő hangsúlyos)

– ha lesz még valaha osztályom, nem adom meg a telefonszámot, keressen mindenki az iskolain, és csinálok külön e-mail címet is nekik,

– annak idején mi semmit sem tudtunk az osztályfőnökünkről,  (nem mondom azt, hogy ez jó) nem emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy ofői óra, nem mentünk sehová együtt, mégis tisztelettel emlékszem rájuk vissza.

4 thoughts on “tegnap

  1. a szülőre nem tudok nyomdafestéket tűrően mit mondani….így marad annyi, hogy MAARRRGGIT NÓÓÓÓÓÓÓÓRRRMMÁlis?
    én komolyan nem értem, egyes emberek mégis mit gondolnak és melyik bolygón élnek???

  2. gondolj bele, ha mi bármelyik hatóságot hivatali időn kívül próbálnánk felhívni…

  3. az egy dolog, hogy kvázi “zaklat” a szabadnaodon…..az egy dolog…nálam azért sokkal inkább verdesi ki a biztosítékot az, hogy kvázi neki az a természetes, sőt az elvárt, hogy te ledobod magad a gép elé és szépen kiszolgálod az ő igényeit….és így próbáld te nevelni arra a gyereket, hogy vannak következményei a dolgoknak, amikor azt látja, hogy anyuka az utolsó utáni pillanatban is el tudja intézni, akkor meg minek is tegye ő ezt meg időben…. én nem vagyok benne biztos, hogy burkoltan nem küldtem volna e el a fenébe….

  4. csak a gyerek miatt nem tettem ezt, de nagy volt a késztetés rá, elismerem

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.