lángos máshogy

Hétfő este elindultunk mi is az adventi vásárokba, ahol is szomorúan konstatáltuk, hogy a negyedik adventi vasárnappal együtt szinte mindenhol véget értek a rendezvények, és egy-két kósza bódé emlékeztet arra, hogy egy hónapig zajlott az élet a tereken. Ennek megfelelően szinte alig voltak emberek az utcákon, a vásárokon, ami egyrészt jó volt, mivel nem kellett tülekedni, másrészt meg le is vesz a hangulatból.

Így inkább csak egy nagyot sétáltunk, kezdtük a Városház téri karácsonnyal, ahol kolléganőm férjének kézzel épített kis temploma van kiállítva, folytatjuk a Vörösmarty térrel, ami már teljesen úgy néz ki, mint a bécsi karácsonyi vásár, és ahol megismerkedtünk a HunDog nevű kajával, majd átsétáltunk a Király utca-Gozsdu udvar részhez. Itt végre megláthattam, hogy mekkora brutális nagyot változott a környék, mióta eljöttünk onnét: a gasztroforradalom központja lett a Síp utca környéke.

Gyakorlatilag minden menő új hely ott nyitott meg: Spíler, Pad Thai, ramenka, Paneer stb.

Mi mégsem ezekbe ültünk be, hanem egy múlt csütörtökön nyitott helyre, a Karavánba, ami a magyar street food mennyország lesz. A koncepciója zseniális: egy foghíjtelekre sátrat húznak, abba beáll kilenc kis kamion, mindegyik másféle gyorskajával, és árulnak.

Mi kolbásszal és libatöpörtyűvel töltött lángost ettünk, a Lángos Máshogynál.

Nagyon finom volt, ennek ellenére másnap beteg voltam tőle. Hiába elszoktam már attól, hogy este kilenckor egyek, ráadásul nehezet.

One thought on “lángos máshogy

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.