toxikus

A kiütések hol itt, hol ott ütik fel tanyájukat testemen. Viszketnek, és tudom, hogy fölöslegesen szedem erre is  a gyógyszert – nem segít rajta, mivel nem tudják, hogy mi okozza őket.

Nem túl kellemes arra gondolni, hogy valahol a szervezetemben toxikus anyagok, baktériumok vannak, amik ide-oda vándorolnak a vérárammal.

A bőrgyógyász gócbetegségre gyanakszik ugyanis, így tovább küldött a gégészhez. Holnap megyek hozzá, épp úgy, mint a teljes laborra.

A háziorvos szerint egyértelműen rajta van az orrmellék-üreg leleten, hogy valami van ott, és különben sem érti, hogy az allergológus miért röntgenre küldött, aminek eredményét kb. tíz éve nem fogadják el, miért nem ct-re?

Gondolom, a tb-nek ez így olcsóbb volt.

Mint ahogyan az is, hogy az állami fül-orr-gégész azt mondta a leletemre, hogy csak a nátha miatt vastagodott meg a nyálkahártya.

Meg az is, hogy az állami bőrgyógyász szúnyogcsípéseknek minősítette a kiütésemet, és felírt rájuk egy rázókeveréket….

Sosem fogom megérteni ezt az országot, azt hiszem. Álszent és képmutató ez a rendszer, a hálapénzekkel, a rendelési időben felajánlott magánrendeléssel, és a 300 ft-os vizitdíj miatti felháborodással.

Mondjuk, én meg azt nem értem, hogyan lettem hirtelen minden fűfélére allergiás, mikor soha egyetlen tünetem  sem volt a klasszikusok közül, és kora tavasztól késő őszig vidéken, a kertben vagy a parkokban, sokszor a fűben fetrengtem….

Egyszerűen nem értem.

De az biztos, hogy az allergológus által felírt szteroidokat nem szedem.

Felteszek ide egy jó  kis táblázatot, hogy megmaradjon.

felsoleguti-d000012C418b87e7852f1

4 thoughts on “toxikus

 1. próbálj meg bizonyos ételeket elhagyni. én egy időben sok joghurtféléket ettem, és előjött egy állandó viszketés, véresre vakartam, végig az egész testemen. sose derült ki, mitől volt, de amikor csökkentettem a joghurt, szőlő és kéksajt evését, egy idő után elmúlt.
  nem vagyok allergiás, de lehetséges, hogy sok volt a szervezetemnek, vagy túl egyoldalú volt.
  közben antivakarin kenőcsöt meg tablettát kaptam.

  szteroidot ne szedj, jól gondolod, azt csak végső esetben szabad, egyébként rosszabb mint jó.

 2. Voltam ma magángégésznél, beutalt arcüreg-és, koponyacétére, ő is kiakadt az orrmelléküreg röntgenen, főleg, hogy egyértelműen odaírták, hogy van ott valami….reggel teljes labor is volt, este eredmény, meg tenyésztik a mandulaváladékot is. De, a gégész szerint ez nem mandula lesz, hanem allergia valamire.
  Egyébként te vagy a 6000. kommentelő! :):)

 3. (gőzöm sincs, miért nem jött értesítés a válaszról)
  meséltem már neked, hogy volt egy orrsövény és arcüreg műtétem (véletlenül fedezték fel, hogy szükséges), és azóta megszűntek a rendszeres kéthavi, kínzó “megfázásaim”.
  esetleg érdemes egy másik orvos véleményét kikérni a felvételedről.
  ha viszont allergia, az nehéz ügy lesz, bár nem tűnsz allergiás típusnak (még ha ez hülyén hangzik is:D)

  esetleg vesd fel még az orvosnak, hogy nézzétek meg a fogaidat, hátha ott bújik egy góc, ami nem is ad egyértelmű odautaló jelet.
  én most jártam meg a szájsebészetet, és kiderült, hogy nagyon régen kezdődött a probléma, ami eddig nem okozott panaszokat. pedig bár előbb felfedezték volna:(

 4. nekem sem jön értesítés. csütörtökön megyek arc-és koponya ct-re, gondolom, ott kiderül sok minden, bár minden panaszom megszűnt már kb. két hete….reméljük, nem találnak semmit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.