szerda 29th október 2014

by marlen

A kiütések hol itt, hol ott ütik fel tanyájukat testemen. Viszketnek, és tudom, hogy fölöslegesen szedem erre is  a gyógyszert – nem segít rajta, mivel nem tudják, hogy mi okozza őket.

Nem túl kellemes arra gondolni, hogy valahol a szervezetemben toxikus anyagok, baktériumok vannak, amik ide-oda vándorolnak a vérárammal.

A bőrgyógyász gócbetegségre gyanakszik ugyanis, így tovább küldött a gégészhez. Holnap megyek hozzá, épp úgy, mint a teljes laborra.

A háziorvos szerint egyértelműen rajta van az orrmellék-üreg leleten, hogy valami van ott, és különben sem érti, hogy az allergológus miért röntgenre küldött, aminek eredményét kb. tíz éve nem fogadják el, miért nem ct-re?

Gondolom, a tb-nek ez így olcsóbb volt.

Mint ahogyan az is, hogy az állami fül-orr-gégész azt mondta a leletemre, hogy csak a nátha miatt vastagodott meg a nyálkahártya.

Meg az is, hogy az állami bőrgyógyász szúnyogcsípéseknek minősítette a kiütésemet, és felírt rájuk egy rázókeveréket….

Sosem fogom megérteni ezt az országot, azt hiszem. Álszent és képmutató ez a rendszer, a hálapénzekkel, a rendelési időben felajánlott magánrendeléssel, és a 300 ft-os vizitdíj miatti felháborodással.

Mondjuk, én meg azt nem értem, hogyan lettem hirtelen minden fűfélére allergiás, mikor soha egyetlen tünetem  sem volt a klasszikusok közül, és kora tavasztól késő őszig vidéken, a kertben vagy a parkokban, sokszor a fűben fetrengtem….

Egyszerűen nem értem.

De az biztos, hogy az allergológus által felírt szteroidokat nem szedem.

Felteszek ide egy jó  kis táblázatot, hogy megmaradjon.

felsoleguti-d000012C418b87e7852f1

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·

4 hozzászólás to “toxikus”

 1. lippaiildiko szerint:

  nekem sem jön értesítés. csütörtökön megyek arc-és koponya ct-re, gondolom, ott kiderül sok minden, bár minden panaszom megszűnt már kb. két hete….reméljük, nem találnak semmit.

 2. Sheila szerint:

  (gőzöm sincs, miért nem jött értesítés a válaszról)
  meséltem már neked, hogy volt egy orrsövény és arcüreg műtétem (véletlenül fedezték fel, hogy szükséges), és azóta megszűntek a rendszeres kéthavi, kínzó “megfázásaim”.
  esetleg érdemes egy másik orvos véleményét kikérni a felvételedről.
  ha viszont allergia, az nehéz ügy lesz, bár nem tűnsz allergiás típusnak (még ha ez hülyén hangzik is:D)

  esetleg vesd fel még az orvosnak, hogy nézzétek meg a fogaidat, hátha ott bújik egy góc, ami nem is ad egyértelmű odautaló jelet.
  én most jártam meg a szájsebészetet, és kiderült, hogy nagyon régen kezdődött a probléma, ami eddig nem okozott panaszokat. pedig bár előbb felfedezték volna:(

 3. lippaiildiko szerint:

  Voltam ma magángégésznél, beutalt arcüreg-és, koponyacétére, ő is kiakadt az orrmelléküreg röntgenen, főleg, hogy egyértelműen odaírták, hogy van ott valami….reggel teljes labor is volt, este eredmény, meg tenyésztik a mandulaváladékot is. De, a gégész szerint ez nem mandula lesz, hanem allergia valamire.
  Egyébként te vagy a 6000. kommentelő! :):)

 4. Sheila szerint:

  próbálj meg bizonyos ételeket elhagyni. én egy időben sok joghurtféléket ettem, és előjött egy állandó viszketés, véresre vakartam, végig az egész testemen. sose derült ki, mitől volt, de amikor csökkentettem a joghurt, szőlő és kéksajt evését, egy idő után elmúlt.
  nem vagyok allergiás, de lehetséges, hogy sok volt a szervezetemnek, vagy túl egyoldalú volt.
  közben antivakarin kenőcsöt meg tablettát kaptam.

  szteroidot ne szedj, jól gondolod, azt csak végső esetben szabad, egyébként rosszabb mint jó.

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·

Leave a Reply

Legutóbbi hozzászólások
Archívum