mocsár

Ahogy a férjem is írta már a nagy közösségi oldalon: kritikus naphoz érkeztünk. Július vége van, holnap már augusztus, vagyis a nyári szünet felén túl vagyunk.

Már körvonalazódik az, hogy semmit sem sikerül megvalósítani abból, amit elterveztem, látom, ahogyan szétforgácsoltam megint a napjaimat, az erőmet, túl sok dolgot akartam egyszerre megváltoztatni, megjobbítani – és ilyenkor szoktam hagyni inkább mindent a fenébe. Ilyenkor fordul meg  trend, hiszen eddig azért keseregtem, hogy hosszúak a napok, most azért fogok, mert rövidek, és gyorsan elszaladnak – nekem pedig megint kudarccal ér véget a nyár.

Természetesen nem ennyire tragikus a kép, csak az, ami megvalósult a tervekből, senkit – engem is beleszámítva – sem érdekel. Azok a tényezők ellenben, amelyek a jókedvet, az örömet jelentik, jelentenék, teljességgel változatlanok, sőt, még talán romlott is a helyzet.

Nagy és erős akaratú ismerőseim szerint biztosan olcsó kifogás az időjárásra panaszkodni, de engem teljesen kicsinál ez a pára. Egyszerűen gyűlölöm, és semmihez sincs kedvem tőle. Legfőképp a Lukácsba járni nem, ahol rángathatom fel magamra a ruhákat, miközben csorog rám a nedvesség pára és izzadság formájában, néha esővel kombinálva.

Bár eredetileg úgy terveztem, hogy nem jövök haza utána, annyira nehezek a vizes cuccok és annyira kiveszi minden erőmet a víz, hogy húzok gyorsan haza vizes hajjal, mivel nem érdemes hajszárítózni, úgysem szárad meg benn a haj.

Egyéb kellemetlenségekről meg ne is beszéljünk.

Egyre több dolog dühít mostanában, el is akadtam mentálisan, belegabalyodtam a saját gondolataimba, foglya vagyok saját elmémnek – ez is dühít természetesen, ez az állandó körbejárás, vagy ellenkezőleg helyben járás, változatlanság, mintha a mocsárba ragadt volna a lábam.

Épp ezért, ha valaki még egyszer azzal jön nekem, hogy “minden fejben dől el”, megkérem, hogy hagyjon engem békén, nem tudunk miről beszélgetni.

2 thoughts on “mocsár

  1. Javaslom Délegyházát, a naturista strandot. Ott egész nap ellehetsz ruha nélkül, és ez senkit se zavar, meg a vizes hajad sem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.