magyar-magyar szótár

Múlt héten jelent meg Geszti új száma, amely a kivándorlásról szól. Szerintem borzalmas, nincs egyetlen momentuma sem, amely számomra értékkel bírna. Nekem már az eredeti Sting-szám sem tetszett, mondjuk.

Voltam olyan balga, hogy ennek hangot is adtam a közösségi portálon. Egy ideig kellemesen elvitatkozgattunk róla, végül a partnerek is belátták, hogy nem ez lesz az életmű csúcsa, de érzelmi kötődésük miatt mégis megszerették, amit én el is tudok fogadni.

Ekkor érkezett meg, és robbant bele a beszélgetésbe egy idősebb személy. Perceken belül mint egy cunami söpört el a politika, rohant át felettem a teljes elmúlt huszadik század, lettem felelősségre vonva minden tragédiáért, amit ebben az országban valaki, valaha is elkövetett. Végül, immár személyemben is gyalázott.

Dermedt csöndben ültem a képernyő előtt, és nem hittem a szememnek. Sosem gondoltam volna arról, akivel évek óta “közösen harcolunk egy jobb ügyért”, hogy ilyet tesz.

Mindig megdöbbenek, hogy egy ártatlan zenei kritikából hogyan tud pillanatok alatt politikai harc lenni.

Megint egy ismerőssel kevesebb, sajnos. Vagy nem sajnos?

Már nem tudom.

One thought on “magyar-magyar szótár

  1. Nem hiszem, hogy sajnálnod kellene.
    Mindannyiszor roppant boldoggá tesz, hogy mégsem vagyunk egyformák. (Bár az is igaz, mindannyiónknak a két füle közé szorult az egyetlen feje.) Aki vitának éli meg az általa elindított cunamit, fogalmi zavarban is szenvedhet.
    Már csak azon gondolkodom el egy kicsit, miért is kellene mindenkinek mindent ugyanúgy látnia? És miért kell ezt bárkinek elvárnia másoktól?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.