marlenblog

papucs orrán pamutbojt

28 május
5hozzászólás

barlangos

Vannak nagy félelmeim, ezek közül talán a legnagyobb az élve eltemetés. (Hála a nyolcvanas-kilencvenes évek ide vonatkozó filmjeinek, no meg a Helyszínelők Tarantino rendezte évadzárójának.) Ezért nem teszem be a lábam barlangokba, föld alatti mélyedésekbe, ahol állandóan csöpög a víz, és sosem lehet tudni, ha esetleg történik valami az emberrel, kit és mikor lehet értesíteni, mivel nincs térerő. Gyűlölöm mondhatni a bezártságot és a klausztrofóbiát.

A magassággal olyan nagy problémám nincs, nem vagyok tőle szédülős, viszont annyira nem is kedvelem, főleg ha szűk terekben találkozom vele.

Ilyen bevezető után lehet  igazán csodálkozni azon, hogy tegnap az osztályommal mi a jó eget kerestem mégis a Pálvölgyi-cseppkőbarlangban.

Én őszintén feltettem magamnak a kérdést, és csak abban látom a választ, hogy  a kishölgy a telefonban összekeverte a Pálvölgyit a Szemlőhegyivel, és így kerültünk oda, ami nekem maga a pokol volt.

Pánikroham, mintha a koporsót szögezték volna rám – érzés, és a legszűkebb részen hat emeletnyi derékszögű létra.

Soha, soha az életben többé be nem teszem a lábam egyetlen barlangba sem. Ez halálbiztos.

Így aztán a tegnapi felzaklató élmény után nyugodt szívvel bőghettem a Frankenweenie végén.

 

5 hozzászólás to “barlangos”

 1. monka szerint:

  jajjj, szegény:( a Szemlőhegyibe nyugodtan menj, ha túl vagy ezen, az nem gázos, ott már voltam. Nem hosszú, és kiépített az egész, hasonló mint az Aggteleki, csak rövidebb. A Pálvölgyiben nem, csak a vele szemközt elterülő részen, ami után én is azt mondtam, hogy legközelebb barlangba csak akkor, ha van nálam nagyobb darab a társaságban:)

 2. lillácska szerint:

  ó, együttérzek! én is hasonló elhatározásra jutottam, mikor egy tábori gyerekcsoporttal végre újra a napfényre kerültem az orfűi barlangból 🙂
  ennek az a “különlegessége”, hogy a bejárat kb.60-80 cm magas, így csak négykézláb lehet bejutni, jó hosszan… én úgy éreztem, órákig kúsztunk ott…húú.. meghatározó élmény volt! :)))
  szerencsém volt, hogy csak én féltem egyedül, és volt más felnőtt is velünk :))))

  de jó az új fotód!

 3. szemléletke szerint:

  hát igen, bizony közel van egymáshoz a két barlang, gyakran nem tudják még a közelben lakók sem, melyik melyik… na de ha bemennek… !

 4. marlen szerint:

  bármennyire kérnek a diákok a továbbiakban, soha többé ilyet nem vállalok be 🙁
  fölösleges is lenne, mert hiteltelennek és esetlennek érzem magam az ilyen helyeken, egy tanárnak pedig minden helyzetben meg kell őriznie a kontrollt

 5. szemléletke szerint:

  azért a Veresben megértőbbek talán a diákok.. a többségük legalábbis, remélhetőleg.. habár változnak az idők, sajnos egyre inkább azt kell látnom, hogy az alsóbb évfolyamok szellemisége és érdeklődése meglehetősen eltér a Veresétől..

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment