sor

Pénteken szakadt el a cérna, akkor kezdtem nagyon hisztizni. Mindenből elegem lett. Elegem lett abból, hogy minden nap megyek fizioterápiára, aminek a kezdetére egy órát várok mindig munka után és bár nem kell semmit sem csinálnom, a mágneságyon való fekvés után gyakorlatilag olyan fáradtnak érzem magam, hogy alig bírok hazavonszolódni. Elegem lett a gyógytesiből is, hogy pont a délután közepén van mindig, így semmibe sem lehet belekezdeni, csak arra várok hazajövetel után, hogy mikor indulhatok vissza. Elegem, úgy alle zusamen a naponta vívott kis harcokból, diákokkal, szülőkkel.

Besokalltam a portfóliózásból is, a reflexiókból, óravázlatokból, didaktikai szakkifejezésekből, és abból, hogy akárhány szakirodalmat olvasok el, mindben más van, és még véletlenül sem egyezik azzal, amit útmutatóként kaptunk.

Egész nap ideges voltam, minden dühített, és értelmetlennek láttam mindent, és amikor ezt le akartam írni, még a blogom sem volt meg. Ez volt az a pont, amikor inkább lefeküdtem aludni.

Ez a téma sem olyan egyszerű, mert mostanában rendszerint felébredek négykor, akármilyen későn is kerülök ágyba. Én nem akarok pacsirta lenni, tökre megfelelt nekem a bagoly üzemmód, arról nem is szólva, hogy mi a jó eget lehet csinálni hajnal négytől hatig a plafonbámuláson kívül?! Annyira idegesít ez, hogy már teljesen függő lettem a telefonomtól, mert állandóan azt lesem, vajon más alszik, vagy épp ír valamit a facebook-ra?

Tegnap és ma reggel is négykor ébredtem. Álljak neki takarítani? Vagy vasaljak?
Nem, az olvasás nem nyugtat meg, és nem álmosít el, inkább felélénkít, mivel azonnal a szereplők sorsán kezdek el izgulni.

Tegnapra egy kicsit azért jobb lett. Nyolckor este befejeztem az írást, és elkezdtem pdf-ekbe generálni, hogy feltölthessem a cuccot.  Holnap nem dolgozunk, és a jövő héten már nem lesz fizio sem, csak a gyógytornák . Így esélyem lesz utolérni magamat, kijavítani a várakozó dolgozatokat, és a hétvégén talán eljutok a fodrászhoz is. Most egyébként nagy kísértést érzek, hogy teljesen levágassam a hajam.

Röviden: próbálom rendezni a soraimat.

 

 

4 thoughts on “sor

 1. ööö mond ez neked bármit? ( nem szelektáltam, nem kell, hogy mind ismerős legyen 🙂
  ” A tüdő egyes funkcióival függnek össze. Tipikus megnyilvánulások a légzési nehézségek, köhögés, asztma, fojtottság- és telítettségérzet a mellkasban, a kulcscsont gödrében jelentkezô fájdalmak, torokfájás, hidegrázás, láz izzadással és anélkül, csökkent ellenállóképesség a hideggel és a fertôzésekkel szemben, de a szívritmuszavar, a csukló és a végtagok fájdalmai, vizelési problémák, egyes ekcémák, kiütések a bőrön, száraz és durva bőr, a szőrzet elvesztése is.
  AZ ENERGIAZAVAR PSZICHÉS MEGNYILVÁNULÁSAI:
  Emocionális fásultság, depresszió, melankólia, kisebbrenduségi érzés. ”

  “a meridián 03-05 óra között aktív.
  nem véletlen hogy a krónikus köhögési rohamok, asztma, krupp a hajnali, kora reggeli órákban gyakrabban szoktak jelentkezni.

  hozzá tartozó érzelmek: büszkeség, szomorúság, depresszió, pánik, bátorság, világos határvonalak meghúzása magunk, és mások között, nem képes sem a kritikát, sem a bókokat elfogadni, bátorság „nem”-et mondani, érzelmi zsarolás”

 2. ezt kellene tennem? mert ezt teszem, mégsem jobb 🙁
  Tüdő meridián: A 3. és 4. borda között kezdődik, a kar belső felén fut és a hüvelykujj külső körömágyszögleténél végződik.

  Megerősítő mondata: Nyitott vagyok! Érdeklődöm a világ dolgai iránt! Kíváncsi vagyok új dolgokra! Beengedek új dolgokat!

  Tápanyaga: C vitamin

  Élelmiszerei: C: csipkebogyó, egres, fekete ribizli, paprika, petrezselyem, homoktövis, kivi, citrusfélék

  Betegségei: Vastagbéllel, garattal, szívvel kapcsolatos, torok, mandula, influenza, asztma, hörghurut, kapuja az orr, gombás bőrbetegségek,

  viszketés, száraz bőr, orrvérzés, ekcéma, pikkelysömör / Büszkeség, külvilág kizárása

 3. a kérdés az volt, hogy ismerősek e a tünetek, illetve gyakoribb e több közüle, akár pszichés, akár fizikai

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.