csütörtök 6th február 2014

by marlen

Mert az élet tényleg  nem ígért semmit. Nem úgy, mint a Halál, aki a narrátor, és már a film első percében – ahogyan ő fogalmaz – “lelövi a poént”, vagyis mindenki meg fog halni. Sajnálatos módon alulértékelt film A könyvtolvaj, főleg látva, hogy mennyire túlértékeltek bizonyos filmeket az idei Oscar-díjra jelölésnél, míg ezt csupán a zenéjéért jelölték.

Pedig a film meseszépen van fényképezve, a  filmbéli Mennyország utca varázslatos, minden olyan finom és szép benne, hogy néha el is feledkezünk arról, hogy a náci Németországban vagyunk, s beleveszünk a szavak világába, amelyet az eleinte még írástudatlan Liesel fedez fel magának, s ezzel együtt a világot is, melyben kapcsolatokat épít.

Ám, a teremtett világgal szemben ott a valóság, a kegyetlen, embertelen kor, amely szétzúzza ezt a megszülető csodát, és megkönnyezzük azt. Szép és értékes film lett.

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·

4 hozzászólás to “A könyvtolvaj”

 1. marlen szerint:

  Nagyon szépen köszönöm, hálás lennék érte!

 2. Kapin Gabi szerint:

  A Cinema City évente 2-3 alkalommal szervez kifejezetten tanároknak vetítést. Korábban az alkotókkal is találkozhattunk (pl. a Sorstalanság c. filmnél). Érdemes figyelni a szakmai oldalakat! Szívesen jelzem, ha megint lesz!

 3. marlen szerint:

  Ó, és hogy lehet ilyen vetítésekre eljutni?

 4. Kapin Gabi szerint:

  Premier előtti tanári vetítésen láttam: szívet melengető, gyönyörű film. A képi világa tényleg meseszép!

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·

Leave a Reply

Legutóbbi hozzászólások
Archívum