kész, komplex

Kész, komplex tervekkel készültem még májusban a nyárra. Pontosan tudtam, hogy min és mekkora mértékben akarok változtatni, hogy az ajándékba kapott hat hetet igazi tartalommal töltsem meg.

Aztán meghalt apa, és teljesen összetörtem. Nem számítottak a tervek, hiszen ha minden ilyen váratlanul, kiszámíthatatlanul megtörténhet, akkor minek tervezgetni a jövővel foglalkozni? Nem annak van igaza, aki csak él bele a világba, nem foglalkozik a következményekkel? 

Sokat töprengtem ezen, és úgy gondolom, voltak jelek. De ezek csak utólag értelmezhetőek, s talán csupán az agy korrigálja a történéseket, teszi egy logikus folyamat legutolsó elemévé.

De, ha ez valóban egy sorozat, melynek variálható elemei vannak, akkor van értelme a terveknek. S akkor talán nem kellene veszni hagyni ezt a hat hetet.

Minden szakkönyv szerint egy új szokás kialakításához és rögzüléséhez huszonegy napra van szükség. Az három hét. Nekem kétszer annyi áll a rendelkezésemre. Július nyolcadikától augusztus 18-ig. 

Én semmi egyebet nem akarok, mint végre könnyedebben járni, hogy legyen kedvem kimozdulni, emberek közé menni, lihegés nélkül lépcsőzni, utálkozás nélkül a tükörbe nézni, önuralmat gyakorolni konfliktusos helyzetekben, megcsinálni a minősítő vizsgára a portfóliómat, és nagyobb távlatban ugyan, de jobb ember lenni.

Ennek látok hát neki.

7 thoughts on “kész, komplex

  1. szerintem ez egy jel volt az élettől, hogy itt az ideje túllépni a terveken és cselekedni. mióta követem a blogodat, mindig csak írsz a tervekről, aztán arról hogy nem sikerült megvalósítani. kell egy kis spontaneitás is, légy rugalmasabb, közvetlenebb a(z) (öreg)diákokkal.

  2. Névtelen, én már elég sok tervemet megvalósítottam, sajnálom, ha neked nem ez jött le belőle. Gondolom, te volt diák vagy, így elmagyarázhatnád, hogy mit értesz azon, amit írtál.

  3. éljenek a listák:))) konkrétan hányok tőlük, de be kellett látnom, működnek ….sőt, ilyenkor, amikor meg-nem-érdemelt-három-hónapos-szabadság szakad a nyakunkba különösen jók, hogy ne ússzon el az a rengeteg sok idő 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.