vasárnap 7th július 2013

by marlen

Kész, komplex tervekkel készültem még májusban a nyárra. Pontosan tudtam, hogy min és mekkora mértékben akarok változtatni, hogy az ajándékba kapott hat hetet igazi tartalommal töltsem meg.

Aztán meghalt apa, és teljesen összetörtem. Nem számítottak a tervek, hiszen ha minden ilyen váratlanul, kiszámíthatatlanul megtörténhet, akkor minek tervezgetni a jövővel foglalkozni? Nem annak van igaza, aki csak él bele a világba, nem foglalkozik a következményekkel? 

Sokat töprengtem ezen, és úgy gondolom, voltak jelek. De ezek csak utólag értelmezhetőek, s talán csupán az agy korrigálja a történéseket, teszi egy logikus folyamat legutolsó elemévé.

De, ha ez valóban egy sorozat, melynek variálható elemei vannak, akkor van értelme a terveknek. S akkor talán nem kellene veszni hagyni ezt a hat hetet.

Minden szakkönyv szerint egy új szokás kialakításához és rögzüléséhez huszonegy napra van szükség. Az három hét. Nekem kétszer annyi áll a rendelkezésemre. Július nyolcadikától augusztus 18-ig. 

Én semmi egyebet nem akarok, mint végre könnyedebben járni, hogy legyen kedvem kimozdulni, emberek közé menni, lihegés nélkül lépcsőzni, utálkozás nélkül a tükörbe nézni, önuralmat gyakorolni konfliktusos helyzetekben, megcsinálni a minősítő vizsgára a portfóliómat, és nagyobb távlatban ugyan, de jobb ember lenni.

Ennek látok hát neki.

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·

7 hozzászólás to “kész, komplex”

 1. Monka74 szerint:

  éljenek a listák:))) konkrétan hányok tőlük, de be kellett látnom, működnek ….sőt, ilyenkor, amikor meg-nem-érdemelt-három-hónapos-szabadság szakad a nyakunkba különösen jók, hogy ne ússzon el az a rengeteg sok idő 😀

 2. marlen szerint:

  A három drukkolónak pedig nagy-nagy köszönet!

 3. marlen szerint:

  Névtelen, én már elég sok tervemet megvalósítottam, sajnálom, ha neked nem ez jött le belőle. Gondolom, te volt diák vagy, így elmagyarázhatnád, hogy mit értesz azon, amit írtál.

 4. mercsi szerint:

  én is drukkolok! 🙂

 5. Anonymous szerint:

  szerintem ez egy jel volt az élettől, hogy itt az ideje túllépni a terveken és cselekedni. mióta követem a blogodat, mindig csak írsz a tervekről, aztán arról hogy nem sikerült megvalósítani. kell egy kis spontaneitás is, légy rugalmasabb, közvetlenebb a(z) (öreg)diákokkal.

 6. Részeg Szamár szerint:

  Csatlakozom!:-)

 7. Sheila G. szerint:

  én drukkolok neked…

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·

Leave a Reply

Legutóbbi hozzászólások
Archívum