cselendzs

Minden évben  rettegéssel tekintek az évszakváltások elé, s nem tagadom, de a nyár a legnagyobb kihívás számomra. Mikor előbukkanak a semmiből a hirtelenfehér bőrök, a térdig érő nadrágok, ujjatlan pólok, szandálok – a számomra addig teljesen felismerhető és értelmezhető emberek felismerhetetlenek lesznek. (Volt olyan, akit csak hosszas azonosítás alapján ismertem fel, mikor nyáron összefutottunk, a póló-szandál-short kombó annyira elütött az addig csak öltönyben, nyakkendőben, szép cipőben, aktatáskával mutatkozó embertől.) 

De, ha a teljes igazásgot nézzük, akkor természetesen nem a többi ember jelenti a kihívást, hanem saját magam. Hogyan leplezzem el a láthatót, hogyan legyek elegáns csorgó verítékkel, milyen cipőt-szandált viseljek, aminek nem annyira vékony a talpa, hogy érzem a földet, és egy óra múlva a vádlim úgy fáj, mintha edzésen vettem volna részt, majd két óra múlva már járni sem bírok? Mit csináljak a melegben kitágult vénákkal, s vajon hogy lehet az, hogy a blúz is kisebb lesz egy meleg nyári napon, s már kényelmetlen viselni? 

Természetesen, mikor vékony voltam, nem voltak ilyen gondjaim. Minden szépen állt rajtam, nem féltem a nyártól, élveztem annak minden örömét, s nem egy hűtött szobában próbáltam meg átvészelni. 

Próbáltam már én mindenféle pótmegoldást, de úgy tűnik, csak egy, az igazi, a fájdalmas, a hosszadalmas maradt. 

Nincs más választásom. Segítsetek, hogy könnyebb legyen, mondjátok el, ti hogyan csináljatok! 

One thought on “cselendzs

  1. Marlen,

    En is ebben a cipoben jarok, latom mar par napja foglakoztat ez a kerdes.
    Egy honappal ezelott kezdtem az atvaltozast, 5 kilo csuszott le rolam, ugy, hogy nem eszem a "halalos feher"eket: cukor, liszt, so. Rizset es krumplit csak mertekkel (1-2 alkalommal hetente). Heti egyszer uszni, heti egyszer-ketszer Bikram jogara, es heti egyszer szemelyi edzovel dolgozom. Az energiam tobb, jol erzem magam, az onbizalmamrol nem is beszelek!

    Lehetunk "cselendzs" tarsak, ha akarod. Email cimem mycoqui kukac yahoo pont com.
    Nikol

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.