össze-vissza

Az alábbiakon töprengtem ma, hogy itthon vagyok, betegen.

1. Vajon miért az az első reakció, hogy “már megint beteg vagy”? Tizenöt éve dolgozom, ezalatt három napnál hosszabb táppénzen egyszer voltam, igyekszem mindig teljesen lerobbantani a szervezetem, betegen is  addig járok dolgozni, amig tényleg már össze nem esek. Legutóbb szeptemberben – amit akárhogyan is számolok, fél év telt el azóta – voltam beteg. Most is ugyanúgy mentem volna betegen, de a számomra is újdonságként ható harminckilences láz, és az ugatásszerű köhögés győzött. Vajon miért nem merül fel az sosem, hogy naponta kb. 300 emberrel kerülök kapcsolatba, akik közül sokan hordoznak magukkal virust, amit nagyon könnyű elkapni? 

Miért ez az első reakció, hogy “már megint beteg vagy?”

2. Még mindig megdöbbent, hogy angolul a pöttyöst “with polka dots”-nak mondják. 

3. Régebben is ennyi kis pillangós,virágos, gyöngyökkel diszitett vintage női blog volt a blogspot-on,vagy csak mostanában lett ennyi? Vajon mi áll ennek a hátterében? Egyensúly-, és harmóniakeresés, melyből a saját életükben most épp kevesebb van? Vagy valami gyermeki ártatlanság megőrzése? 

Nekem is tetszenek, de kipróbáltam, fél napnál tovább nem birom elviselni. Pedig odavagyok a cukorkaszinekért, a fáradt púderrózsaszinért, de nálam mégsem működik. Én mindig minimalizmusra törekedtem, ezt a mostani blogsablont sem fogom sokáig elviselni, azt hiszem. 

Csak az egyszerűség a vonzó. Más idegen tőlem.

10 thoughts on “össze-vissza

 1. azért, szívem, mert tényleg túl gyakran vagy beteg:) és mert aggódom/unk, azért.
  amikor én voltam félévente beteg, azt sem tartottam normálisnak.

  bocsánat, nem gondoltam, hogy ennyire zavar,,,

 2. Talán azért merül fel, mert ha sok emberrel is kerülsz kapcsolatban, még sincs az jól, hogy ilyen sokat vagy beteg… Ha belegondolsz rajtad kívül még nagyon sokan dolgoznak olyan helyen, ahol ennyi emberrel kerülnek kapcsolatba:-)
  Én ilyenkor mindig megvizsgálom, van vajon valami lelki ok a háttérben? Tudok tenni ellene?

  Vintage blogok… Szerintem a harmóniára nagyobb az igény az emberek életében, hisz ez a világ teljesen "meg van zavarodva".
  Mindig is tetszett ez a stílus, csak örülni tudok annak, hogy népszerűvé vált az utóbbi években, így az ember szívesebben is használja.

 3. huuu, majdnem megkérdeztem én is…..Aztán azt hittem, hogy a melóhelyeden szegezték neked a kérdést, hogy miért hiányzol, miközben azt nem szoktál……Ha ne, hanem csak ismerősök, akkor tényleg én is, már megint? és hogy lásd, nem látunk vadakat, anno írtad, milyen jó az fb idősávja…. szerintem ott rátalálsz a kérdések okára 🙂 Mindenesetre gyógyulj, pihenj, kell az energia a kis pockokhoz…nem is kicsit, hanem nagyon….nagyon nagyon:)

 4. Igen, értem mindkettőtöket. Legközelebb nem fogom kiirni a fb-ra, és pihengetek 🙂 mást nem is nagyon tudok,lett a sok köhögéstől egy seb a garatban, ami rendkivül fájdalmas, és rendesen beszélni sem lehet vele 🙁
  chanson: neked mindig olyan szép vintage blogsablonjaid vannak, honnét szerzed őket?

 5. A sablon adott, a háttérre rákerestem vintage texture, pattern, background, stb néven… Elmentettem olyat is, aminek csak a mintája tetszik, de a színe nem, aztán átvariáltam képszerkesztőben. A mostani is olyan.
  Rizikós, de a legszebbek orosz oldalakon lelhetők fel.

 6. Hu, ha most leirom, hogy en is meg akartam kerdezni legutobb… Aggodunk erted, ennyi, nem panaszkodunk :). Nekem tetszik a sablonod, eppen a minimum maximuma, de ha jol emlekszem Neked mindig nagyon szep es izleses sablonjaid voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.