apróságok

Sokáig pakolgattam az íróasztalomat, de sehol sem volt jó, mert szeretek időnként munka közben kibámulni az ablakon, nézegetni a sétáló embereket, viszont az ablaknál – hiába voltak kicserélve egy-két éve – folyamatosan éreztem valami huzatot, ráadásul annyira távol volt a bejárati ajtótól, hogy úgy éreztem: kiesek a “körforgásból”. Agyaltam, tologattam mindenfelé, mígnem megtaláltam az ideális helyét. Azóta nem fázom, ki tudok lesni az ablakon, közel vagyok a férjemhez is, és belátom az egész lakást, egyszerre több szobát is érzékelek. Minőségileg nagy ugrás ez, a komfortérzetem ezerszer jobb így, bármilyen apróságnak tűnik. 

Mint a mai újévi koncert is, a suliban. Csodálatos volt, valamilyen határkőnek érzem, mert hozzám sosem állt igazán közel a klasszikus zene, most viszont szívesen mennék akár templomi hangversenyekre is. 

Este pedig megtaláltam az ideális határidőnaplót. Nem évhez kötött, napi bontású, újrahasznosított papírból készül, kis lepkék és virágok díszítik, versek is vannak benne. Elmondva idiótán hangzik, de látva! Csodálatos! De nem fogom megvenni. 

Ja, és két év után először virágzik majd a törpe orchidea, (az első, amely megmaradt a lakásban) hajt a jácint, és a hét elején beáztatott lencse is csírázásnak indult! 

Hamarosan remélem, lehet vajas kenyéren enni. 

4 thoughts on “apróságok

  1. Orchidea-trükk: tegyen az orchidea mellé egy almát (mindegy, milyet) és hagyja mellette elrohadni (az almát). Az almából kijövő gőz/pára/nemtudommi nagyon jót tesz az orchideának, és gyönyörűen fog virágozni. Ez kipróbált recept, nem urban legend. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.