Zsebenci Klopédia

Ismét egy hat napos munkahét jön. Nem tudom igazából kinek jó ez, életünk ritmusát átszabó, abból kibillentő, kevés haszonnal, még annál is kisebb hatékonysággal járó változás. Főleg úgy, hogy kettő nap lesz a téli szünet. Igen,kettő. Már ledolgoztuk előre a december 31-ét, és most szombaton a szentestét is le fogjuk. 

Szomorú, hogy ebbe az emberek többsége nem gondol bele, és majd jön megint a duma, hogy “bezzeg a tanárok sosem dolgoznak!”

Pedig csak a héten is négy olyan programon veszek aktivan részt, amely a megtartott órarendi óráimon felül van: két délután tehetséggondozó szakkört vezetek négy órában, Kazinczy Szépkiejtési Versenyen zsűrizek, Down-kóros gyerekeknek – az iskola által szervezett – karácsonyon veszek részt, és bemutatjuk a második szindarabot. Ja, és a Karácsonyi Vásár is.

Nem lesz nap, hogy öt előtt végeznék, nagyon tartok tőle.

Emellett persze most romlott el az autó, s – az anyagiakon túl is – átszervezi az egész hetet. S még farkasorditó hideg is van,ráadásul.

De, legalább már tudom, hogy Lázár Ervin egyik hősnője, Zsebenci Klopédia nem francia arisztokratákról kapta a nevét, hanem egy Zseb Enciklopédiáról. Auch.

Mondjuk nekem ahhoz is harminckét év kellett, amig rájöttem, hogy a ZsebTV majomnak értelmes neve van, nem csak halandzsa.

“Ha-kap-eszi-Maki.”

Bár mondjuk nem vagyok egyedül, van aki a Bóbitából Szárnyati Gézára, a malacra emlékszik… 

“szárnyat igéz a malacra”

Sokan, sokféleképp vagyunk bolondok. 

6 thoughts on “Zsebenci Klopédia

  1. Egyet nem értek… a diákoknak és a pedagógusoknak azokat a napokat kell ledolgozniuk, amik a téli szünet napjaira esnek.
    Na most a gyerekem "le kell dolgozza" a szünetét???
    Szombat óta időnként el-elgondolkodom ezen…

  2. igen, jól érted. mind a diák, mind a szülő ledolgozza a téli szünetét, vagyis a szabadságunkon dolgozunk.
    magyarázat nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.