kávészünet

Ma reggel rádöbbentem, hogy őszi szünet van, egy hétre szünetel a rohanás, lehet kicsit lazitani. Ki is használom, a házilag készitett humuszomat az ágyban eszem meg rozsos zsömlével, hozzá kávét és teát iszom, jazz-t hallgatok, és bámulom a pihe-puha ágyikómból azt, ahogyan a szél a földre hajtja a nyárfák tetejét. Mellettem durmol a férjem, lábunknál Pöttyös és Lujzi, aki ma reggelre telehordta a lakást krumplival és hagymával, gondolom éjjel főzni próbált, csak nem jött össze neki.

Rám is fér a pihenés, igen hosszú hónap volt ez. Dolgoztunk szombaton, egy másikon önkéntes munkát végeztünk, esténként, nulladik órában és vasárnaponként szindarabot próbálunk két osztállyal, szinházban és múzeumban voltunk az osztályommal, gólyahetünk, avatásunk és bálunk volt sok-sok feladattal, elindult a hétfő és csütörtök esti tehetséggondozás, autót vizsgáztattunk (anyagi katasztrófa) – és még mindig van hátra belőle négy nap!

Úgy volt, hogy ma már utazunk, de majd csak később. Addig pihengetek. 

S ma reggel egyébként már több helyen esett a hó az országban.Még annyit, hogy utolsó energiámmal megnéztem tegnap este az X-faktort. Ennél akármelyik vidéki kultúrdiszkó jobb, s ha nem Oláh Gergő nyeri meg, akkor nincs igazság a földön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.