Az agársovány lányokrul

Az agársovány lányok régóta élnek velem, ők az én kisérteteim, irigyelt démonjaim. Egy agársovány lány ugyanis mindig agársovány. Igy születik, ilyenek génjei, s ha életében valamikor is felszedne magára pár kilót, körülbelül egy hét alatt le is adja, mert nála duplán fogynak a kilók.

Agársovány lánynak lenni jó. Messzire kerüli a betegség, maximum ha egy minimális megfázás kerülgeti időnként, ugyanis – mint emlitettem – kiváló génállománnyal rendelkezik.

Rajta mindig úgy áll minden ruha, mintha skatulyából húzták volna ki. Teljesen, tökéletesen mindegy, hogy mit visel, mellékes, mert szemei nagyok, arca komoly, homloka magas, haja általában nőies, s vékony, puha, barna. Szőkével agársoványban még nem találkoztam. Mivel jól formált, ezért a ruházat már nem is lényeges, különben is, az ilyen lányok a semleges szineket kedvelik, öltözetük pedig klasszikus. 

Feltűnő rajtuk, hogy milyen tartásuk van. Hosszú,vékony ujjaikkal kecsesen szeletelik a salátát, köretet a húshoz nem kérnek, a levest csészéből kanalazzák apránként, s a süteményt már meg sem kóstolják.

Egy agársovány lány mindig tisztában van persze saját értékességével, tudatosan épit rá a kiváló alapra – s ezzel még behozhatatlanabbá teszi a több száz kilométeres előnyt. Ő az, aki nagylelkűen  felajánlja, hogy elmegy veled ruhát venni, majd “véletlenül” persze csak olyan üzletbe juttok el, ahol a 36-os méret már undort és lenézést vált ki ez eladóban, s aki tökéletesen megérti magát agársovány barátnőddel. Egy kasztba tartoznak, ismerik egymást régről, azonosak a hangsúlyok, értik a kimondatlant is. 

Benne van az is, hogy számukra bármilyen túlsúly az akaratgyengeség jele, puhányság. Csak azért barátkozik veled, hogy energiát szivjon le rólad. Mert ez a cél, ő ebből él, kell neki a méregetés, az összehasonlitás, s az ezzel járó győzelem. 

Démonok ők, elérhetetlenek, csak kergetjük őket egész életünkön át, hogy végre testet öltsenek bennünk, hogy ők mi legyünk – de, célunknak határt szab létünk, s a genetika.

2 thoughts on “Az agársovány lányokrul

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.