megkóstolni Ázsiát

Máris megvan a haszna annak, hogy kivittem a konyhába a szakácskönyveket. Reggelizés közben nézegettem őket, és megakadt a szemem Pierrot: Megkóstolni Ázsiát című művén. Anno tőlem kapta lippi, engem sosem vonzott a Kelet, mindig a hoboi `Tanács egy magyarnak, mindig tarts Nyugatnak!`-elvet vallottam, a nyugati civilizációt szerettem, a keleti spiritualitás nem volt kívánatos opció. Manapság azonban, amikor az anyagi világ alapjában rendült meg, már nem utasítom el mereven a keletet. Lapozgatni kezdtem hát, és szinte azonnal lenyűgözött. Olyan kultúrtörténeti háttéranyagot tár elénk a szerző, amely hihetetlenül imponáló. Hiszek abban, hogy kultúra és gasztronómia elválaszthatatlan egymástól, (legszebb példája ennek a Szindbád) és ezt a könyv tökéletesen visszaadja. Kimondottan élvezet olvasni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.