gasztroFrank

Kipakoltam minden szakácskönyvet a konyhába, így remélem használva is lesznek. Reggeli közben lapozgattam Frank Júlia klasszikus művét, és azon kaptam magam, hogy az évek alatt megismert idegen ízekhez képest mennyire egysíkú és unalmas a könyv világa. S a stílus is száraz, semmi érdekfeszítő nincs benne…. Tudom, hogy sokszor beszólok csípkelődve a gasztrobloggereknek, de azt el kell mondjam, igazán hálás vagyok nekik azért a gasztroforradalomért, melyet lassanként azért csak végbe vittek. Hála és köszönet! Ha már gasztro, nincs valami ötletek, hogy mit igyak kávé helyett ebben a melegben? Olyan nem jó íze van most, és nem is esik jól…

3 thoughts on “gasztroFrank

  1. A klasszikusok hasznosak az alapokhoz, de ma már szerencsére kezdenek az emberek kitalálni a rántott hús-sült hús-pörkölt bermuda háromszögéből, és igazán szerencsés, hogy megállíthatatlanul ömlik mindenhonnan az 'ízvilág' a nap 24 órájában, legyen szó bármelyik nép konyháról. Nekem mostanában a TV Paprika lett a legjobb barátom, de néha azért elgondolkoztat, hogy egy másik sík nem lesz-e unalmas lassan, beszélek itt arról, hogy a receptek 89 százalékához mindenképpen adjunk csilit, koriandert és gyömbért :). Viszont még így is van olyan széles a spektrum, hogy lehet válogatni, és ez jó.

  2. Én Jamie-t szeretem, aki mindenhez ad egy 'kevés' olivaolajat, parmezánt stb.:) ami neki kevés egy vacsorához, nekem fél havi fizetésem 🙂

  3. hát igen 😀 ezért nézem én meg mindet, aztán innen is, onnan is iparkodok egy-két technikát, trükköt elcsípni. Na, ami meg a fél havi fizetést illeti, mindenhol azzal kezdik az okosítást, hogy csak a legjobb alapanyagokkal dolgozzunk, és háromezer forintos bort öntsünk a marhapörköltbe 🙂 nem egyszerű…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.