8 thoughts on “gyors, finom, olcsó

  1. Fölfedeztem, hogy a Profiban kapható sztrapacskapor, amit rendszerint csehországi, vagy szlovákiai kiruccanáskor szoktam keresni és találni. Egy zacskó tartalma két nagyevő, vagy 3 fő normál étvágyú egyénnek elegendő azzal a 220 ml vízzel kikeverve. Amíg összeérik, felforr a víz, amibe beleszaggatom, és kiszedni szalonnazsírra szoktam. Még melegen rétegezem a juhtúróval, a pörc a tetejére kerül. Savanyúság általában van otthon. A sört csak utána szoktam meginni. Bár lehet főzése közben is.

  2. sztarpacskapor?????????????????????????????????????????????,egy lépésre vagyunk a dobozból kiugró azonnal megkelő és már csak felvágni feltekerni kell croassontol, ami ámerikában nagy divat

  3. sztarpacsak elírás, majdnem Freudi (szarpacksa:))) szal sztrapacska akart lenni:))

  4. Épp tegnap vettem 'dobozból kiugró, csak felvágni szükséges' croissant tésztát. :-))A reggelim és vacsorám – diéta miatt – szendvics, de annyira tudom unni, hogy gyakran csinálok szendvicskrémeket. Most épp fetasajtost és főtt tojásost vacsoráztam. Gyorsan készen van és változatosságot ad.

  5. A gyors kajákhoz természetesen olyasmiket használok, amik nagyrészt előre készen vannak. Gyakorta és szivesen csinálok pl. zöldbabfőzeléket, üveges vajbab felhasználásával. A fokhagymás-paprikás rántást elegendő ezzel, és további vízzel engedni fel, s ha van zöldpetrezselyem (nálam mindig), az nem árt belé.

  6. sajtos rakott csirke/pulykahidegen, melegen jó,egy hétig is lehet enni, más-más körettel- 4- 6 darab egész csirkemell (csont nélkül)vagy kisebb pulykamell- 20 dkg trappista sajt (nagy lyukon reszelve)- 2,5 dcl tejföl- só, szerecsendió- 1 felvert tojás(nem muszáj)a hozzávalókat egymásra rétegezzük( hús- sajt- tejföl- aztán újra) jénaiban vagy laposabb kis tepsiben, a tetejére ütjük a tojást, forró(légkeverés nem árt)sütőben fóliával lefedve sütjük(kb 40? perc)az utolsó 5-10 percben leöntjük róla a kieresztettnedvességet, a maradék sajttal megszórjuk és pirosra sütjük(tű/fogpiszkáló próba nem árt) hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk

  7. Én most hétvégén felfedeztem a sütőzacskót! A kacsa tökéletesen finom, omlósra sült benne, nem száradt ki. Azt hiszem a jövőben minden húst így fogok sütni!Másik nagyon hasznos eszköz szerintem a pataki tál névre hallgató cserép edény. Ebbe, ami otthon van – krumpli, zöldség, husi, fűszerek – beledobálod és sütőben szépen megsülnek.

  8. Ja, azt elfelejtettem írni, kacsa akciós volt a Lidl-ben! Én általában oda járok, mert alapvető dolgok, főzni valók megvannak, viszont a csábító 'jaj csak ezt beteszem, jaj csak azt beteszem' dolgok nincsenek!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.