cukmis

Ha választanom kellene, hogy mit kérek ajándékba: csokikat, édességet vagy pedig sajtot, sajtkrémet, esetleg valamilyen különlegesebb szalámit – habozás nélkül mondanék le a csokiról. Mondom ezt most, miután majdnem végeztem a névnapomra kapott csokival.Egyébként is: inkább egy pizza, mint egy torta. Csak nem hiszi el nekem senki.

5 thoughts on “cukmis

  1. Dehogynem, nagyon is…Azért egy kósza gondolat erejéig átfutna rajtam: hm… esetleg mégis egy Ritter mogyorós, vagy egy Raffaello… aztán már fognék is neki az említett meleg, de nem túl forró, illatos és eléggé méretes – hogy el ne felejtsem a végén, hogy milyen is volt – pizzának, vagy mondjuk némi Camembert-nek, esetleg egy dél-francia Reblochon-nak kis lilahagymával és persze ordasi házi füstölt kolbásszal (na jó, ha már nincs, jöhet a prágai sonka, vagy a téliszalámi is)Mert a csoki és a torta az cukmis… (így mondta az anyukám), a fentebb említettek pedig rendes ételek…

  2. Hááát… a cukmis minden olyan, ami nem rendes étel :-))Apu 87 éves, neki a rendes étel a pörkölt, a rántotthús, a káposztás tészta és rokonai, valamint a rétes és a kelt tészta.A cukmis az olyan ordasi csinált szó (még sok társával egyetemben), cukrot, édességet, kekszet, nassolnivalót jelent, a mai természetgyógyászok azt mondanák, nem értékes étel a testnek ( bár közöttük elég sok 'savanyúuborkát' ismerek, atán azért, mert nem esznek 'cukmist').Egyszer talán komolyabban elgondolkozok ezen a szón, lehet, le is írom.Most ennyi dióhéjban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.