marlenblog

"hogy elérjek a napsütötte sávig"

12 március
5hozzászólás

Japán

Jajj, zsu Japánból, örülök, hogy nem lett semmi bajod! Aggódtam miattad.

 

5 hozzászólás to “Japán”

 1. zsu szerint:

  Ó, köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy, én Kiotóban vagyok, a földrengéstől messze, tengerpart meg nincs, úgyhogy szerencsére itt nincs semmi. De jól esik, hogy gondoltál rám!

 2. marleen szerint:

  örülök, hogy megvagy:) mi van az atomreaktorral?

 3. zsu szerint:

  Kifejtem ezt kicsit hosszabban, ha túlzásnak tartod, megértem, ha nem engedélyezed. Sajnos sokan úgy érezzük (az itt élő magyarok közül), hogy az otthoni tájékoztatás elég hatásvadász, ami azért szomorú, mert az otthoni rokonok jobban kikészülnek, mint kellene. A Tényekben egyszer elhangzott az a mondat, hogy 'Felrobbant Japán legnagyobb atomerőműve' – ez így felháborító félretájékoztatás. Egy hidrogénrobbanás miatt az épület dőlt le, amiben az atomerőmű egyik reaktora volt (azóta már egy másik reaktor fala is ledölt ugyanígy). Viszont MAGA A REAKTOR SÉRTETLEN. A hidrogént arra használták, hogy hűtsék a reaktort. Hogy miért nőtt meg mégis a robbanás után valamelyest a sugárzás a környéken, arra az a magyarázat, hogy azért, hogy csökkentsék a belső nyomást jóval a robbanás előtt kinyitottak egy szelepet, amin a túlságosan felmelegedett levegőből engedtek ki, és ez tartalmazott valamennyi sugárzó anyagot. Ami persze jóval több a normális értéknél, ámde jóval alacsonyabb az azonnali egészségkárosodást okozónál. Egyébként az erőmű 20km-es körzete ki van telepítve, ez még erre a sugárzásra elég. Tehát RÖVIDEN: MÉG NINCS BAJ. Természetesen nem lehet garantálni, hogy nem is lesz, de most erre még nem utal semmi. Ha fog, én bízom abban, hogy a japán kormány időben tájékoztatja majd az embereket. Ja, és a legrosszabb esetben sem lenne a katasztrófa Csernobilhoz mérhető, tehát mondjuk én, 600km-re valószínűleg biztonságban vagyok. Arról a Tények-mondatról meg, hogy '400 magyar él Tokióban és mindenki menekülne' olvassátok el ezt: http://tokyoreloaded.blogspot.com/2011/03/egy-vonalas-poszt.htmlEzzel együtt én abszolút nem ítélem el azt, aki délebbre, vagy haza utazik, valószínűleg én is így tennék, ha Tokióban laknék, egyáltalán nem azért, mert ne bíznék abban, hogy semmi baj nem lesz, hanem kizárólag, hogy az otthoni rokonaimat megnyugtassam. Erre viszony az is jó lenne, ha a magyar média hatásvadászatból nem túlozná el a dolgokat, meghalt itt több, mint 10000 ember a cunamitól, nem elég tragédia az nekik?

 4. Monka szerint:

  igen, sajnos a média érdekesen áll a dolgokhoz. Ez mindenre igaz, de ha radioaktivitás van benne..na akkor különösen..egy téma, amihez nagyon kevesen értenek ellenben rengetegen rettegnek tőle….Ráadásul több eltérő mértékegységet lehet használni, amik között a váltószám 10 az x-iken, és attól függően, hogy fel akarják fújni, vagy inkább elbagatellizálni, használják az egyiket avagy a másikat. Közönséges halandónak semmit nem mond a sievert, a becquerel vagy a gray. Pakson a nagynyomású reaktortartály fala bazi vastag és ez még egy plusz betonhengerben van, ami szintén nem kicsi. A sajtó első hírei után nekem is eszembe jutott, hogy Csernobil 2. lesz? úgy, hogy én tudom: pozitív visszacsatolású reaktor csak az oroszoknál ( régi területekkel együtt) van. Ráadásul ott sem volt radioaktív robbanás. Ennyit a sajtóról:) na jó, nem kémiázok tovább:))

 5. marleen szerint:

  Egyáltalán nem tartom túlzásnak, még emlékszem, mikor hires riporterünk a délszláv háborúkban fizetett a megrendezett jelenetekért, csakhogy minél borzalmasabb képsorokat tálalhasson a nézőknek…s különben is, imádom a hosszú kommenteket:)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment