hajnali hév

Ma hajnalban a hévkocsiban – rajtam kívül, aki felvételiztetni ment – mindenki más kirándulni, túrázni utazott. Hangos zsivaj, kellemes zsongás, nevető arcok. A nyugdíjasklub tagjai nagyon vidámak voltak. Elnézegettem őket, s rádöbbentem, hogy irigylem az életerejüket. Ha nem is egy boldogabb, de mindenképpen nyugalmasabb korban éltek, s megérték azt is, hogy az utolsó pár évet, remélhetőleg évtizedet, annak szentelhessék, ami már régen kijárt nekik: az önfeledt pihenésnek, a megmaradt és most kialakítandó társas kapcsolataik ápolásának. Van nyugdíjuk, ha nem is sok. Mondom, elnéztem őket és arra gondoltam, hogy ha mi meg is érjük a nyugdíjaskort,(amit erősen kétlek) vajon lesz-e miből élnünk, eltart-e minket valaki….Vagy. Nem látom biztosítottnak egyiket sem. Másrészt elkeserítő egymás után sok-sok írást olvasni, melynek szerzői 13-14 évesek, akik szintúgy elvágyódnak ebből a korból, vissza a papájuk, mamájuk által biztonságosnak lefestett hetvenes-nyolcvanas évekbe…`Mert gyilkol e kor.`Csatlakozom hozzájuk.

5 thoughts on “hajnali hév

  1. fiatal nyuggerek lehettek, mert '45 meg '56 nem volt olyan nyugis.. aztán meg most ők is ma élnek, úgy, ahogy. mindenki ma él.

  2. sztem igazad van! Nekünk megnyugtatlak nem nagyon lesz nyugdíjunk (minimális), mert sokan leszünk! A korhatár pedig tutira 70 felé lesz… Okosak most nem lehetünk…

  3. sok mai fiatal az életvitelét, egészségi állapotát tekintve járni sem fog tudni öreg korára (ha megéli), úgyhogy aki kirándulni akar, az menjen el ma, vasárnap van. a jövőről álmodozni szerintem értelmetlen dolog, szépeket is, de rémeket aztán végképp.

  4. az, hogy milyen gondolatokkal töltöd a fejed, és az esetleges szabadidőd, milyen prioritásokat állítasz, mennyit gyalogolsz, mit eszel, milyen döntéseket hozol vagy épp nem hozol az életedről?Hűvösvölgy egy villamosjegy, Gellérthegyre ingyen fel lehet menni. csak akarat kérdése, mint minden. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.