bonsai

A férjem karácsonyra kapott egy bonsait. Jó, csak félig bonsai, bonsaiszerűség, mert az igazi az Hatvanból érkezett volna, ám a szállító autója lerobbant karácsony előtt, így hirtelen, rögtönzésként maradt az IKEA, mint beszerzési forrás. Mivel a bonsai nem tűri sem a hideget, sem a meleget, sem a szelet, sem a vizet, (mikor ezt először meghallottam, felmerült bennem az a kérdés, hogy mivégre is van akkor a világon, de visszafogtam magam, mert a férjem szereti) így `kabátban` kellett hazahoznom a lakásba, vagyis sok-sok réteg papírt és celofánt kellett köré tekernem, hogy `meg ne fázzon`.Ennek ellenére figyelmeztettek, hogy két-három hét múlva le fogja hullatni a levelét. Itt tartunk most: levél pereg, egyre nő a kupac alatta. Mesélem a férjemnek, mire ő: `Igen, láttam….szegény. Ma meg kell locsolnom.`Teljesen úgy beszél, mint a kisherceg a rózsájáról!:)

9 thoughts on “bonsai

  1. Kíváncsivá tettetek, kapunk majd beszámolót a továbbiakról is, mindig érdekelt, hogy lehet egy ilyen kis (mi)csodát életben tartani :)))

  2. Nekem volt két bonszájom is. Sajnos mindegyik csak egy telet bírt ki. Lehullott a levelük, ami normális, tavasszal még elkezdtek hajtani, aztán sajnos végük lett. 🙁

  3. Örülök, hogy a férjed is megkapta ezt a különleges kórt. Hagyd kibontakozni, és szeretettel viszonyulj ehhez a hóbortjához. Kigyógyulni soha nem fog, de fertőző marad…

  4. Hol tart azóta a kis fa élete? Ugyanis én is kaptam karácsonyra, mára az összes régi levelét elhullajtotta, úgy néz ki szerencsétlen, mint egy kóró, de elkezdett hajtani pár helyen új leveleket, viszont rettegek, hogy most öntözzem, vagy ne öntözzem sokszor, mert meggyőződésem, hogy amiatt nyekkent meg.A kis fácska pedig nagyon fontos nekem, (vagy inkább az, akitől kaptam, már csak ez maradt meg belőle nekem) örülnék, ha túlélné. :(Valami ötlet?

  5. Ada, az természetes, hogy lehullott a levele, hiszen úgy 'működik' mint a nagy testvérei a természetben, úgyhogy nem miattad kopaszodott meg. Az új hajtások meg jó jel. Hogy hogyan kezeld ezután, arra már nem adnék tanácsot, mert az enyém ilyen újrahajtás után pusztult ki, úgyhogy nemigen vennéd hasznát. 🙂

  6. nekem anno auchanban amikor válogattam egy párocska azt mondta, hogy nekik az vált be, hogy nem öntözték, hanem hetente kétszer 10 percre elmerítették tálastól a földjét vízben, és csak spriccelték a leveleit ezt leszámítva.

  7. Nos, a fácska él és virul, hatalmas lombja lett, este teszek is fel róla képet! Lippi is hetente egyszer öntözi, úgy, ahogy Monka leírta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.