izek, imák, szerelmek

Az Izek, imák, szerelmek cimű film kb. annyira tudott magával ragadni spirituálisan, hogy még attól a gondolattól is képtelen voltam elvonatkoztatni nézése közben: vajon miből telik egy elkényeztetett, másodvonalbeli irónőnek arra, hogy egy évig a világban utazgasson? Értve ezalatt a négy hónap olaszországi, négy hónap indiai és két hónap bali tartózkodást. Nagy melléfogás volt a film a maga két óra húsz percével. Többször le akartam állitani, inkább csak a képek miatt néztem végig, bár azok is közhelyesek, ezerszer látottak. Pedig mikor kiválasztottam, biztos voltam abban, hogy fogékony vagyok a mondanivalójára, érdekel a lelki átállitódás, a tanulási folyamat, mellyel a kontroll elengedhetővé válik. Ebből sajnos semmit sem mutatott meg. Másrészt részemről sosem tartottam Julia Roberts-et hatalmas szinésznőnek, de amit ebben a filmben művel, az minden, csak nem szinjátszás. Ne nézzétek meg, csalódni fogtok.

9 thoughts on “izek, imák, szerelmek

  1. a film itt ül egy lemezen, kíváncsi vagyok rá, de tény , hogy netes véleményekben aki olvasta a könyvet mind azt írja, hogy nem jött át.

  2. Tisztelettel, nem ertek egyet.Nekem tetszett a film, a kellemes kategoriaba soroltam, es nagyon tetszett a fenykepezese.Na meg James Franco:D

  3. Szia, Marlen!Hány éves lehetsz vajon……….és elég érzékeny vagy-e ott belül, hogy megszűrd a filmből a saját üzeneteid… :))Ne nézd ennyire szigorúan……………Én negyven múltam…… és tudom már, hogy eljut az ember énje leginkább 7 évente egy-egy leválási szakaszhoz és mindig más ember leszel utána………Hogy volt ennyi pénze az írónőnek az évi utazásához???Gondolom Amerikában sokkal megszokottabb létállapot akár egy középszerű írónőnek sok pénzhez jutnia……………ott több a bátor és önismeretben is jól karbantartott ember, akik megcsinálják magukat, hisz sikergyárként működik az amerikai szellemiség……(Bárcsak ez az ország is ilyen anyagi színvonalra jutna már……..)Szóval nekem bejött ez a film, és elakartam varázsolódni az üzeneteitől a képi világától és épp mély ponton voltam…….akkor elég jól esett felüdülni benne……….A Júlia Roberts amúgy zsigerből színésznő……., de nyílván ebben a filmben nem kellet túl katartikusan áradnia önmagából……………..Önismereti utazás …… a mostani időszakokban meg különösen sok dolgunk van ebben a világban, hisz érzelmi és fizikai nagytakarításokon megyünk keresztül nap , mint nap az utóbbi években………. ez a film meg beleilleszthetős mindebbe……….Na, de mindegy…..hát nem lehetünk egyformák és nem is kell …… .. :))

  4. Larion: 35 éves vagyok és mivel az a munkám, hogy költők, irók lelkét fejtsem meg szavaikon keresztül, igy meglehetősen érzékenynek tartom magam. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy Amerikában mások a bérek, más a mentális és önbecsülési szinvonal is, ennek ellenére ez a film úgy rossz, ahogy van. Jó téma lett volna, sajnos, hogy rosszul nyúltak hozzá, és Roberts akármennyire zsigeri szinésznő is, ebben a filmben mélyen alulteljesit, de még az isteni Javier Bardem is:)

  5. na én most töltöm…mármint most vettem meg vagymi. úgyhogy majd jövök vissza a véleményemmel. sajna én is azt hallottam, hogy a film nem sikerült túl jól. a nővérem is inkább a könyvet olvassa.larion: imádom a táskáidat!

  6. Sejtettem, hogy előbb-utóbb kiváncsi leszel a filmre. Számomra Julia, a maga negyven évével, még szépen fogalmazva is, már kissé öregecske volt ehhez a szerepre. Na, persze ízlésről itt természetesen mindenkivel el lehet(ne) vitázni, (amint látom, ez már sikerült is), de most akárhogy is gondolok vissza, ez a film még számomra sem hozott semmilyen újdonságot. SŐT, inkább egy jó adag hamis üzenetet hordoz a hisztis, önmagukat hirtelen görcsösen kereső csajoknak (feltúrbózza velük most majd egy jóideig Bali sziget egyébként sem csekély túrizmusát) Bár, egy kis jóérzéssel, akár egy mai tündérmesének is vélhetnénk, hiszen amint látom még az olvasóid többségét is elvarázsolta… de az az igazság, hogy épp dél-kelet ázsiában, a helyi, feszes testű, mosolygós és kedves, megértő fiatal lányok/prostik mellett, ezek a legtöbbször valamilyen mélypontból ki-belábaló, szerelmet/új férjet kereső, kései vagy akár korai harmincasok már labdába sem rúghatnak, nem hogy még ilyen hisztirohamok után gyűrűt is kapjanak -persze kivétel azért mindenben akadhat, de nehogy már ez a feminista tipús legyen a női nemnek a mintaképe.

  7. 'többször le akartam állítani' én többször meg is tettem. ennyira kötött le a film.

  8. Éljen! Sajnos még nem tudok nyilatkozni, de tekintve, hogy Julia eddig milyen filmekben játszott, nem hinném, hogy különösebben le fog nyűgözni ez a film, pedig hát elmúltam negyven és úgy olvastam itt a hozzászólásokban, ez az érzékenységi és megértési határ…mármint években, remélem kilókban nincs ilyen :)Ja igen, az éljen pedig annak szólt, hogy valaki mer a többség ellenében szólni, natessék, máris kíváncsi lettem a filmre, valahogy eddig csupa jót hallottam róla és ezért nem igazán érdekelt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.