marlenblog

papucs orrán pamutbojt

21 december
2hozzászólás

győztes

Tegnap délután megnéztem az RTL Klub X-faktor oldalát, ahol a szavazás aránya szerint Takács Nikolasz 40%-on, mig Vastag Csaba 60%-on állt. Gondoltam, pillanatnyi eredmény, hiszen Csabit teljesen esélytelennek tartotta mindenki, köztük ő maga is. Minden lejátszottnak tűnt már régen, hiszen előző este sikeresen megszabadultak a troll-t kiáltók Király L. Norbitól, nyerhetett volna a `Hang`. (De gáz már ez a kizárólagosság is.) Nem igy lett. S épp ezért tölt el örömmel, hogy Csabi nyert és nem Nikolasz. Igen, én örülök neki, még ha ezzel ki is váltom sok (?) ember rosszallását. Hogy miért? A kérdést úgy is feltehetjük, miért vesztett Nikolasz? Ha időben visszafelé haladunk, akkor elmondhatjuk, hogy ez `A Hang` sokkal rosszabbul szólt a párbajdal alatt, mint a másik. Agyonnyújtott egyforma á-k, elcsukló fejhang, bizonytalanság. Pedig azzal a dallal neki kedveztek, s ő nem tudott élni vele. Bebizonyosodott, hogy nem minden helyzetben legyőzhetetlen Nikolasz.Aztán a stilus. Hazánkban igen szűk réteg mozdul az árenbi, feka zenékre, például én is inkább csak háttérzeneként hallgatom. Persze ezek nagyon szinvonalas, ütős kis zenék, de meleg kell hozzájuk, gondtalanság, nagy autók, nagy álmok – igy igen messze állnak a káeurópai kopárságtól.Aztán az aszexualitássá növesztett angyalkázás. Én tényleg, ha ránéztem, már nem egy hús-vér pasit láttam, hanem valami transzcendens `lényt`, aki csak véletlenül van velünk, mekkora ajándék, akit diszcsomagolásban (kalap) mentora nyújt át nekünk, de csak kölcsönbe, mert ők ketten összetartoznak, nagy, lelki összetartozás ez, sirnivaló, idegennek nincs helye közük.Én jobb szeretem a hús-vér pasikat. Akik férfiasak, `macsósak`, mégha ez valakinek nagyképűségnek tűnik is. És szeretem a jó pasikat is, márpedig Csabi az, tökéletes férfiszépség. Szivesen nézegetem a szinpadon.Igen, a szinpad. Egész egyszerűen Csabinak jobban áll a szinpad. Belakja, él rajta, nem számolja a kockákat, hogy hová kell visszatalálnia, elemében van rajta. Legszebb példája ennek a tegnap este, mikor úgy énekelte végig a dalt, hogy közben beszélgetett, táncolt, ölelgetett, érzelmi felindulásban volt, s mégsem volt egyetlen hamis hangja sem. Ez nem megy Nikolasznak. Persze, Leonard Cohen-t sem a tánctudása miatt szeretjük, de ma már elengedhetetlen az, hogy megmozduljon az énekes.Én úgy vélem, Csabi többet fejlődött a műsor során: szerethető személyiségű, jó énekessé vált. Még egyszer mondom: örülök, hogy ő nyert.

 

2 hozzászólás to “győztes”

  1. Zoli szerint:

    Háát nem tudom. Szerintem azért kevés ahhoz ez a műsor, hogy valaki itt váljon jó énekessé. Kb. olyan ez mint régen a Ki mit tud volt, ahonnan sokan indultak felfelé. Én ezt leginkább egy 'első lépcsőfoknak' tekinteném, ahonnan el lehet indulni felfelé. Szimpatikus, őszintének tűnő fickó nyerte meg ezt, ez tény, de azért attól még eléggé messze van szerintem, hogy igazán jó énekes legyen. Ehhez kell még jópár év, sok sok szereplés, koncert, lemez.

  2. Monka szerint:

    a vastagokat:)))hihihiItt is csak azt mondom mint ott: sok mindenben egyet értünk ( na persze nem is kell mindenben) :)szerintem mindketten jók és másért szerethetők. Csaba nem méltánytalanul nyert, jó hang, jó előadás, és előnyére vált a műsor nagyon. És talán Feró is, aki nem akarta átgyúrni az embereit, csak leporolta, megigazgatta őket, nem lett belőle más ember, csak letisztult, előnyére. Az is biztos, hogy neki sokkal nagyobb a felvevő köre, sokkal ehetőbb a stílusa…Nicolas meg egy angyal, igen:D egyetlen olyan felnőtt ismerősőm van ( beleértve az általam tanított ált. iskolásokat is) akinek ennyire nyílt, tiszta tekintete lenne…ilyet leginkább egy-két éves korig látunk gyerekeknél. Nem annyira az éneklése a megragadó ( számomra ) inkább maga a jelenség. Hogy ez kell e az x faktorhoz, az megint más kérdés:)gyanítom nem:)Én azért kívánom mindhármuknak, izé négyüknek, hogy halljunk még róluk:)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment