marlenblog

papucs orrán pamutbojt

02 december
8hozzászólás

irigy

Mindig rettenetesen irigyeltem azokat a nőket, akik vékony kabátban, sapka, sál és kesztyű nélkül ússzák meg a telet, kezükben-vállukon nem lóg kistáska, nagytáska, laptoptáska, nem fagynak meg az utcán és nem izzadnak meg a túlfűtött metrón, nem kell le-és felöltözniük, miközben ez szinte lehetetlen, nem kell egy reggeli út alatt négyszer előszedniük bérletüket, miközben egyensúlyoznak ennyi cuccal. Mindig rettenetesen irigyeltem azokat a nőket, akik netten, frissen, kiskosztümben (de mindenképpen szoknyában) és körömcipőben érkeznek meg a munkahelyükre, majd ugyanolyan netten, frissen bepattannak az autójukba és hazahúznak vele, megkímélve magukat a málhás öszvér és karácsonyfa-szindrómától.Egyszerűen gyűlölöm.

 

8 hozzászólás to “irigy”

 1. Monka szerint:

  nah ilyenkor jusson eszedbe: élet, citrom,limonádé….és legközelebb hasonló esetben képzeld el jó részletesen, ahogy a fentebb említett hölgyek ( és urak) a rekkenő 4o fokban a klímátlan autóban tökig izzadva centinként araszolnak a dugóban, miközben te a kötött pályással félóra alatt megteszed azt az utat, ami nekik 3 órába telik, igaz tökig izzadsz te is, de ők még mindig a dugóban ülnök, mikor te már lezuhanyozva előveszed a gyöngyöző hideg ásványvizet és az ugyancsak fentebb említett citrommal limonádét gyártasz belőle, majd kiülsz a hőségben is enyhe teraszra és lekortyolod:))

 2. Monka szerint:

  el..nem le:))

 3. n/a szerint:

  :)) rám viszont pontosan tegnap estefelé tört az a hiányérzés, hogy bezzeg mit meg nem adnék már azért, hogy újra nap mint nap villamosozhassak egy kicsit a körúton, hallgassam közben a körülöttem lévő beszélgetéseket, vagy csak úgy elmélázzak az embereken vagy a jólismert épületeken. Kényelem ide vagy oda, egy idő után maga az autózás is elég uncsivá, monotonná lesz.Amit viszont még észrevettem, hogy a manapság a gyerekek többsége már alapból mennyire unják az autózást, hiszen videó játékok/lejátszók nélkül már szinte nem is hajlandók beszállni a szüleik mögé a kocsikba, és még a telefonjuk is jobban lekötik őket… mint a szürke bocik az út mellett.Karácsonyfa-szindrómát akarok!!! 🙂 🙂

 4. teodora szerint:

  nekem kapucnis a kabátom, felhúzom a nyakát, azzal a sapka, sál megvan, a kezem zsebrerakom. egy szép csizmával lehet szoknyát is hordani, a réteges öltözködéssel pedig mellőzhető a pufajka. bérletet kabátzsebbe, a többit szelektálni. szerintem pont így a szabadabb, hogy mehet az ember, amerre lát.

 5. Sheila szerint:

  nekem volt egy ilyen barátnőm:1. folyton fázott, de állandóan. de ha felöltözik, akkor 'nem látszik, hogy ő vékony'2. egy kis tatyóval mászkált, soha semmi nem volt nála, ha valamire szüksége volt, mindig másoktól kért.3. fogyókúrázik, étteremben salátát eszik vagy csak levest, amikor hazaérünk, üresre eszi a bonbonos tálamat.ne tudd meg mennyire idegesítő, mennyire maníros. csak azért viseltem el, mert amúgy akkora a szíve volt, hogy a világ baját magára vette volna.

 6. Zita szerint:

  Én most havi 17 ezer valahányszáz forintot fizetek azért, hogy ne kelljen metróznom, troliznom, bérleteznem stb. És inkább vezetek még a szakadó hóesésben is. Nem megfizethetetlen. 8 éves kicsikocsi.

 7. napsi szerint:

  nem felejtem el az első dán órát,amikor mindenkit végigkérdeztek, hogy mivel érkeztek. gyalog, busz, bicikli én meg egyedül, szégyenszemre kocsival. de nem érdekel. imádom. és nem csak azokért a dolgokért, amit leírtál ide, hanem mert imádok vezetni is és pont azokat nem bírnám már elviselni, amiket n/a írt…és azt, hogy a metrón/villamoson leolvad rólam a kabát és mikor kiszállok befagy az a bizonyos. igen. hülye kis picsa vagyok.

 8. kea szerint:

  Hát, tapasztalatom, hogy az éremnek két oldala van. Pl. amikor havat kell kaparni és lapátolni, az nem épp kiskosztümös/körömcipős tevékenység. Ahogy Monka írta, a dugó is átszervezi az életed, nem érsz oda időben valahova, s ha mégis odaérsz, akkor parkolóhelyet nem találsz, csak 2 kilométerre. Soroljam?Én is nagyon szeretek vezetni, de az autó nekem munkaeszköz. Azaz lassan már rokkantkocsi lesz, mert buszra már nemigen tudnék felszállni. Ha nem lenne, dolgozni se bírnék menni.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment