marlenblog

papucs orrán pamutbojt

26 október
3hozzászólás

blokád

Húsz évvel ezelőtt a hajnali hírek már beszámoltak arról, hogy valami készül az országban, tiltakozásul a 65%-os benzináremelés ellen, melynek következtében immár 48Ft-ba kerül egy liter benzin. A szüleim nem engedték, hogy otthon maradjak. Húsz évvel ezelőtt nulladik órában fizika órán ültem, s épp a rádióhullámokról hallgattam előadást. Első óra, a tanítás kezdete előtt bemondták, hogy aki vidéki, azonnal induljon a pályaudvarokra, mert délután már nem fognak járni a vonatok és a buszok sem. Városi osztálytársaink azonnal felajánlották, hogy aludjunk náluk, de inkább hazaindultunk. A város teljesen le volt zárva, blokádok és tömeg mindenhol. Négy és fél óra alatt értem haza, onnan kezdve három napon keresztül a rádión és a tv-n csüggött mindenki.Nekünk bulinak tűnt az egész, pedig véresen komoly volt. A demokratikus Magyarország első igazi tömegtüntése, amelynek során senki sem tudhatta hogyan fog reagálni az új államhatalom. Minden jól alakult, a helyzet súlyossága ellenére. Hétfőn már megint iskolában ültünk, de azt a három napot nem lehet feledni.

 

3 hozzászólás to “blokád”

  1. Nóra szerint:

    Középiskolás voltam, vidéki bejáró, én is órák alatt értem haza aznap. 🙂 Arról nem is beszélve, hogy a Baross utcából mentünk gyalog a Borárosig, közlekedés híján. Pont így éreztem, ahogy Te, jó volt olvasni.

  2. teodora szerint:

    nekem sikerült.. mármint elfeledni, pedig pesti vagyok. a blokád kb. két napig tartott, nekünk volt suli sztem, meg a metró is járt btw.

  3. pcsilla szerint:

    Én sem felejtem! Jókat bicajoztunk az Árpád hídon…teljesen üres volt és eszembe sem jutott félni! Ez ma másképp lenne…

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment