marlenblog

"hogy elérjek a napsütötte sávig"

11 október
9hozzászólás

vörös

Kitettem a facebook üzenőfalra egy, a vörösiszap következtében szerencsétlenül járt állatok ideiglenes vagy végleges befogadására felhívást a környékbeli állatvédő-szervezetektől, illetve melyben arra kérik az állatorvosokat, hogy az iszaptól megvakult, megégett állatokat lássák el önkéntes munkában. A következőket kaptam reagálásként: 1. hihetetlenül cinikus vagyok, hiszen szerintük előrébbvalónak tartom az állatok mentését, mint az embereknek való segítségnyújtást2. embergyűlölő vagyok, mert az állatvédő emberek csupán azért szeretik az állatokat, mert annyit csalódtak az emberekben, feltételezhetően komoly érzelmi sérült lehetekPedig én csak azt gondoltam erről az egészről, hogy az állatok nem tudnak gondoskodni magukról, mint az emberek, s mivel velünk élnek régóta, már ki vannak szolgáltatva nekünk. Akkor most leszedem ezt a felhívást. A kommentelő emberekről pedig nem mondok véleményt, de tudom, hogy ki az, akivel fölösleges kapcsolatot tartani.

 

9 hozzászólás to “vörös”

 1. Monka szerint:

  szerintem meg ne szedd le….csak szimplán szard le aki ilyet kommentelt

 2. Nyafkamacska szerint:

  Szerintem ne szedd le. Beteg lelkű emberek fröcsögésével nem kell törödni. Azzal csak a lovat adod alájuk.

 3. Nóra szerint:

  Mindenki más is látni fogja, hogy ez a kettő kommentelő mekkora hülye.

 4. régimódilány szerint:

  teljesen beteg. eszembe nem jutna rosszat látni abban, ha valaki őszintén segíteni akar, még akkor sem, ha máshogy teszi, mint esetleg én ccsinálnám.Tényleg ne foglalkozz vele, az ilyesmi csak a Te igazad erősíti.Amúgy hol találtad a felhívást?

 5. marleen szerint:

  levettem még reggel, a felhívás több helyen is megjelent, most nem találom, de őt is lehet keresni ez ügyben: FIGYELEM!Kolontéron állatmentés ügyben aki tud segítsen , szükség van plédre, gumikesztyűre, vízre. Lakos Görgy állatmentőhöz kell fordulni.TEL: 06/20/9812794itt pedig néhány befogadható állat van: http://foximaxi.gportal.hu/gindex.php?pg=33425644

 6. tappancs szerint:

  én erre csak azt tudom mondani, hogy én is csak az állatokat sirattam meg.együttérzek az emberekkel, de ők emberek. bármit tudnmak kezdeni az életükkel.az állatok nem.

 7. Monka szerint:

  marhák az emberek néha…szerintem nem látak még kutyát télen amikor belelép a sózott löttybe és belemegy a mancsai közé…attól is szétmegy a mancsuk nemhogy a lúgos cuccban való mászkálástól…mellesleg az emberekkel szerencsére mostmár foglalkoznak ( többé kevésbé) mert ők kinyithatták a szájukat és szólhattak…de az állatok….Ghandi anno nagyot mondott, és mennyire igaza volt:(((

 8. kea szerint:

  Marlen, egyetértek veled abban, hogy az emberek felelnek az állatokért, hisz őket szolgálják életükben, s még azon túl is. Ezért minimum, hogy ha kell, segít rajtuk, mert az ember tudja, mit kell magára önteni, ha lúg marta, ám az állat csak a szenvedést érzékeli.Mindezek mellett azt gondolom, mindenkinek lehet véleménye (a címkézést nagyon nem kedvelem én se), s ha ez eltér a Tiédtől, amiatt nem érdemes megszakítanod a kapcsolatot vele, mert a végén nem marad, akivel tarthatod.Nekem tapasztalatom, hogy az emberek fejében sokszor nem az van, amit én a saját ismereteim szerint gondolok.

 9. vénember szerint:

  Vagy nem gondolják végig, vagy az van benne, de nem tudják kifejezni magukat, vagy csak vitatkozni akarnak stb. Te ne változtass a véleményeden! És akkor minden rendben lesz!

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment