marlenblog

papucs orrán pamutbojt

27 július
20hozzászólás

sikerlista

Mozi előtt még volt egy negyed óránk, így beszaladtunk nézelődni a szomszédos könyvesboltba. Az ajtónál rögtön a könyv eladási sikerlista fogadott, és azonnal el is keseredtem. A felnőtt kategóriában Coelho, Vass Virág, Fejős Éva, Leslie L. Lawrence-k, Dan Brown, Vavian Fable, csupa szennyirodalom, csupa lektűr, közhelygyűjtemények; míg a gyerekeknél a tízből az első nyolc vámpíroskönyv volt.Borzasztó. Én nem mondom, hogy olvasson mindenki kortárs magyar szépirodalmat vagy verseket, de azért mégis, legyen már valami minimális mérce. Nem hiszem el, hogy ennyire igénytelenek vagyunk, ez hihetetlen. Ja, és akkor az Ulpius Kiadó Barbibébijéről még nem is beszéltünk… nem tudom, hogy ennél az erőszakos reklámkampánynál és a `gossip-újságíró első, arcpirítóan szókimondó` regényénél van-e lejjebb….

 

20 hozzászólás to “sikerlista”

 1. bobita szerint:

  Coelho kivetelevel egyetertek.Nehez ezt elore megjosolni de szerintem a kesobbiekben helyet kap a szepirodalomban.A kortars magyar szepirodalom meg sokszor nem er tobbet mint egy akarmilyen szenny, lassuk be.Az emberek tobbsege pedig a konnyed olvasmanyos dolgokat szereti.Foleg nyaron.Ez a vampirromantika nagyon elharapozott itt is, sorra jelennek meg mindenfele utanzatok a jol ismert mozi kapcsan.A Twilightot meg elolvastam eredetiben, csak mert kivancsi voltam, hogy mibol szuletett a film, de az jobban megfogott.A tobbi reszhez mar nem volt kedvem.

 2. Vikk szerint:

  Sztem a kiado keze melyen melyen benne van abba a sikerlistaban… Nem mondom hogy jobb a helyzet es az igazsagnak jobban orulnel, de hogy szerintem ezek a listak nem eladas alapjan keszulnek az tuti. Ha lesz erom elmaszni odaig es lesz kit farazstani vele, akkor csut irok igazi listat 🙂

 3. Monka szerint:

  Fable mint közhelygyűjtemény…hmmm…olvastál legalább egyet?:DD

 4. marleen szerint:

  Vikk, kíváncsian várom!:)

 5. marleen szerint:

  olvastam Monka, de ha megnézed, van még ott két másik jelző is:)

 6. marleen szerint:

  Bóbita, hát, nekem nagyon nem jön be Coelho, folyton önmagát ismételgeti és remélem, nem lesz belőle sosem klasszikus:)

 7. agitator szerint:

  Barbibébi a best, már komolyan gondolkodom rajta hogy el fogom olvasni. Mondjuk be kell majd csomagolni újságpapírba, mert ezt nehogy meglássák a kezembe a buszon :D.

 8. marleen szerint:

  Agi, egy kis ajánló a szerző barátjának tollából:) még ő is lehúzza, aki a kéziratot olvasta, még a megjelenés előtt:) külön felhívom a figyelmet a fotósára:P

  http://olvassbele.hu/index.php/koenyvismertetk/1327-barbibebi-gyeruenk-cica-dorombolj

 9. Monka szerint:

  hát a szennyirodalommal sem tudok egyet érteni:D

 10. marleen szerint:

  lektűr, drága, lektűr:)

 11. Vikk szerint:

  Coelhoban is igazat adok… az elejen meg elveztem, de mar egyszeruen unalmas, es semmi uj nincs benne. Meg a sztori is unalmas. (uu ne most kovezzetek meg, majd 2het mulva)

 12. bobita szerint:

  Allati sok unalmas es onmagat ismetelgeto szepirodalomma nyilvanitott mu van.Es sok olyan is van, aki egykonyves, noha tobb muve van, de megis egy konyve lesz a szepirodalomi berkekben 'valami'.

 13. daito szerint:

  Ki az a Coelho egyáltalán? :)Egyébként kedves Marlen, gondolom Te (Ti) is csak Brahms-ot hallgatsz (tok-tek-tök) odahaza.

 14. marleen szerint:

  kabbe, daito, hogy mindig beszólsz 😀 igen, csakis és még a wc-ben is Umberto Eco-t olvasunk mindketten 😀

 15. agitator szerint:

  Elolvastam, gyász.Én maradok a gagyi scifi könyveknél, és fel is vállalom, hogy én azt tekintem 'irodalomnak'.

 16. bobita szerint:

  Coelho nem rossz, csak kell hozza egyfajta hangulati beallitodas, na es az sem mindegy, melyik Coelhot olvasod.Nekem a Veronika tunt legkevesbe elszakadtnak a foldtol.

 17. bobita szerint:

  Vass Virag, Fejos eva, mar csak a v.kulcsar hianyzik, es ki lehetne irni, a Nok lapja kommando….tragikus, tenyleg az.

 18. marleen szerint:

  ne feledkezzünk meg Mörk Leonóráról sem 😀 sőt, ha minden igaz, Barbibébi is náluk tanult 😀 éljen az akolmeleg! 😀

 19. bobita szerint:

  Elolvastam a Barbibebis konyvismertetot, meg szerencse, hogy nem vagyok a kozelben, biztos tobb level Xanaxot beszednek….:Dtortenete alapjan eleg nagy kenopenzt fizethetett az Ulpius-haznak, hogy kiadtak.Az Ulpius szokott kiadni kisse fura muveket, de azoknak azert van erteke.

 20. Jemi szerint:

  Nekem a története kicsit a Samantha, who-ra hajaz..

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment