Nem az erzsébetvárosi csendrendeletre!

Kerületi lakosként nem tudok és nem is akarok szó nélkül elmenni a képviselőtestületünk és név szerint Gergely József által elfogadtatni kivánt Csendrendelet mellett. Mely szerint éjfélkor be kellene zárni minden szórakozóhelynek és éjjel-nappalinak, ahol alkoholt lehet kapni. Még a nevezetes New York Kávéháznak (manapság Boscolo Hotel) is. Eddig csak 23 óra után nem lehetett alkoholt vásárolni az üzletekben, most már nem is lehetnének nyitva. A következő lépés talán a kijárási tilalom lesz?!Úgy gondolom, épp elég szégyen már nekünk az is, hogy a polgármesterünk börtönben van, előzetes letartóztatásban. Megváltásként várjuk az önkormányzati választásokat, remélve, hogy távoznak jelenlegi vezetőink. Ebben a helyzetben Gergely úr a hangos, lakossági gyűléseken álladóan jelenlévő (mivel ez a szórakozása) nyugdijasok szavazatait akarja `megvásárolni` a fentebbi rendelettel. Nem törődik azzal, hogy a többség mit szeretne. Nem törödik azzal, hogy Erzsébetváros a romkocsmáiról hires az útikönyvekben. Nem érdekli a kerület pezsgő kulturális élete, sem az apró éjjel-nappalik. Nem érdekli a várható óriási bevételkiesés.

4 thoughts on “Nem az erzsébetvárosi csendrendeletre!

  1. Sajnos ebből is látszik, hogy öregszik a népesség. Ami önmagában nem lenne probléma, ha nem lenne ennyi rosszindulatú, megkeseredett nyugdíjas, akiket az tesz boldoggá, ha másoknak bekavarnak. Nem akarok borulátó lennei, de ezen az új válsztások sem fognak változtatni…

  2. Ez az este 11 után nem vehetsz alkoholt dolog egy akkora állatság…Régen, az 'átkosban' volt olyan, hogy alkoholtilalom. Nálunk azt hiszem csak arról szólt, hogy reggel ne lehessen piát venni, és ne befolyásolt állapotban menjenek dolgozni a zemberek. Szovjetunióban konkrét alkoholtilalom volt, amibe belerokkant egy picit a gazdaság, az emberek egy része, valamint ott is erősödött a maffia – ez pont Gorbacsov alatt volt.Gyakorlatilag arra jó, hogy a boltost szívatjuk, meg azt, aki véletlenül este megy vásárolni – ajándékot, vagy csak úgy. Basszus, meg akarok inni egy pohár bort otthon munka után, és nem vehetek. Röhej.Mert akik miatt ezt csinálják (fiatalok), azok úgyis megoldják. Mi is megtettük, még a 18. év betöltése előtt is megoldottuk, nem hiszem, hogy a mai generáció ügyetlenebb lenne e téren, itt a ZP mellett nem úgy látom…Ez kombinálva a csendrendelettel az igazi politikai defekt Budapesten, sajnos vidéken is számos helyen megjelenik.Tudomásul kellene venni, vagy legalábbis próbálkozni kellene a jelenség megértésével; Magyarország turisztikai látványosságai minden iskolai és állami mese ellenére nem a Hortobágy a csikósokkal, meg a Citadella. Persze, megnézik ezeket, ha itt járnak; de gyk. az országunk látványosságai 2 nap alatt abszolválhatók. 1 nap Budapest, 1 nap vidék, persze vidéken még lehet kolbászolni, de a fő attrakció, Budapest 1 erős nap. 2 nap úgy, hogy abból fél napot állnak a turisták a dugóban, meg eltévednek a városban. Nincsenek hegyeink, tengerpartunk, brutális erdőségeink, van 1-2 múzeum, váracska, pár épület – de egyik sem olyan húzónév, mint a Hradzsin, a Louvre, a Prado, vagy sorolhatnám még.S ha még van is ilyen a fővárosban, akkor is, a turista nem az a jól nevelt jószág, amelyik este 9-kor elmegy aludni; hanem ha már világgá ment, akkor elmenne étterembe, kávézóba, sörözőbe, pubba, pizzériába – csak úgy, vagy kajálni, neadja isten kicsit szórakozni, piálni. Ez különösen igaz a 15-45 közötti korosztályra, akiket sokkal könnyebb megfogni egy jó szórakozónegyeddel, mint valami világhírű tárlattal. Tessék megnézni a müncheni Oktoberfestet – a világon mindenhol tudják, miről van szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.