burmai dió

Miután csütörtökre a megfázást felülirta az allergia – amely igy, együtt, pluszban a harmincöt fokkal, elég durva tud lenni – döntő lépésre szántuk el magunkat. Festünk. Vidéki lány lévén elég erős immunrendszerrel rendelkeztem annó, városban eltunyultam, lassan pedig másfél éve kinoznak ezek a vissza-visszatérő nyavalyák. Gyanitom, hogy most megtaláltuk az okot: az előző lakóktól itt maradt légkondi. Illetve az amögötti falfelület. Tegnap lekerült a légkondi végre, s kiderült, hogy a fal teljes felülete penészes. Nemcsak az eddig látott vékony csik, hanem az egész. S most, hogy a nagy esőzések voltak, `életre kelt` ismét. Cselekedtünk hát, s tegnap kikevertettük a szint. Kipakoltunk, ettől ismét otthonos előző lakás-hangulatom lett, a férjem glettel, csiszol, én mosom fel utána a parkettát, s ha minden igaz, holnap estére lesz ismét hálószobánk. Ilyen szinekben: ``Ezzel el is dőlt, hogy a nyár a felújitás jegyében fog eltelni, ami nem baj, én imádom! S ha már nyár, engem nem visel meg ez a meleg egyébként, csak éjszaka. Birom a száraz meleget, élvezem, ahogy a nap felé fordulva kiszáritja az összes betegséget belőlem. Éjszakánként pedig Tóth Krisztinával osztom meg álmatlanságomat: a Hazaviszlek, jó? – cimű kötete egészen kiváló. Éjjel a Pixel cimű novellája érintett meg igazán. Sosem felejtem el azt a diák-mondást, mely szerint `ez a nő szép és tehetséges – ez igy már túl sok`. Olvassátok el, igazán megéri azt a három percet.

8 thoughts on “burmai dió

  1. Tök jó ez a zöld! Mi is a gyerkőc érkezése előtt, az ablakcsere után festettünk szobát! Gyerekszoba napsárga lett, a hálószoba bordó és világoszöld! Szerintem nagyon hangulatos szoba lesz! Képet majd kérünk! :)(A meleg minket is megvisel…jól esett a reggeli eső) Babóca most jót alszik….

  2. Ilyen nagy munka mellett restellem megkérdezni, komolyan gondoltad a diákjaiddal való zsűrizést, szerény kis pályázatunkkal kapcsolatban?

  3. Igen, de már csak jövőre lesz fakultációs órám. Elmaradt ezen a héten, pedig tényleg akartam zsüriztetni.

  4. még dolgozunk rajta. nehéz úgy csinálni, hogy szabadságot veszel ki, de reggel szólnak, hogy menj be mégis. miközben szét vagy pakolva, felkenve az első réteg stb. (nem rólam van szó) és a hétvégén még festünk, mert rájöttünk, hogy a plafont nem kellett volna bemázolni:) igy azt ki kell maszkolni és fehérrel lefesteni:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.