kevés

Felicia utazása, Központi pályaudvar, Csavard be, mint Beckham!, Alul semmi, 21 gramm, A.I. – Mesterséges értelem, Amerikai szépség, Donnie Darco, Lost in Translation, Rekviem egy álomért : csak kiemelésképpen néhány film, mely eszembe jut az elmúlt évtizedből, melyek hatást gyakoroltak rám, emlékezem rájuk még most is. Nem változtatták meg az életemet, de fontos szerepet játszottak benne. Ezt hiányolom nagyon. Nézem sorban a filmeket, és egy nap múlva már kimennek a fejemből, magamra hagynak, nem kisérnek el. Nincs katarzis, csak puha középszer. Hiányolom az ötletet, a kidolgozást, az eredetiséget. Van helyettük klisé, jó iparosmunka , iskolákban tanult forgatókönyv, s nekem ez nagyon kevés.

4 thoughts on “kevés

  1. Hollywood a remake-ek és a képregény-feldolgozások színhelyévé vált, ha nagyon gonosz akarok lenni. Az utóbbi évekből két kiemelkedő film jut az eszembe: In Bruges, Dr. Parnassus. Jaaa, hogy mindkettő brit, és az egyik egy (kiváló) drámaíróé, a másik pedig egy ex-Monty Pythonos? 🙂 Hát igen… gáz.

  2. Épp arról beszélgettünk csütörtökön, hogy a Rekviem az egyik legdurvább film midannyiunk szerint. A másik kettő a Ken Park és a Mechanikus Narancs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.