17 thoughts on “véreb

 1. szerintem ez nem olyan humoros, most hogy majdnem meghalt még egy kisgyerek. Ha jól tudom, még nem telt le a három év eltiltása, remélem, most már végleg eltiltják.

 2. Nem humornak, mosolynak szántam. Marlen, tanulmányozd az állami eü. szülészeteinek statisztikáit! 🙂

 3. Kea, tudod jól, hogy nem tudsz meggyőzni ebben a kérdésben.

 4. Igen, Marlen. A gerébfóbiád gyógyíthatatlan. :)De attól a tények még tények maradnak.

 5. Remélem most már örökre eltiltják, bár szerintem nem fogja érdekelni, tovább folytatja 'áldásos' tevékenységét.És beszélgethetnénk a szülő nők felelősségéről is.

 6. Szerintem itt nem ő a bűnös, hanem azok a nők, akik hozzá mennek szülni. Van még épeszű nő, aki ennyi botrány után is őt választja? Mert én őket tiltanám el inkább a gyerekvállalástól.

 7. Zita: őszintén remélem, és ez nem 'gerébfóbia' ahogyan irod, kea. Hogyan lehetne összehasonlitani a minimális otthonszülések számát a tömeges kórházban szülésekkel? Mutass nekem egy statisztikát, kérlek.

 8. Minimális otthoszülésre jut elég nagy hiba százalék. Nem tudom, mit kéne ezen összehasonlítani. Igen, a kórházban is adódhat baj, ami azt bizonyítja, hogy a terhesség és a szülés, a világ legkomplikáltabb, legösszetettebb és legveszélyesebb vállalkozása. Mindamellett a legcsodálatosabb is. De elég sok nőnek igen csak meg kell szenvednie a gyerekéért. Bocsánat a kirohanásomért, csak én a 9 hónap alatt 6 hónapig nap mint nap küzdöttem a gyerekért. És felháborít ennek a nőnek a ténykedése, valamint azoknak a nőknek a felelőtlensége, akik rábízzák magukat és a jövendő gyermeküket.

 9. offerről jut eszembe: mikor lesz az, hogy mehetünk babalátogatóba? 😉

 10. '….hogy a terhesség és a szülés, a világ legkomplikáltabb, legösszetettebb és legveszélyesebb vállalkozása'…kis kiegészítéssel…a túlcivilizált világban

 11. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:AVu1aFz3ZOwJ:www.hetek.hu/eletmod/200709/celkeresztben_az_otthon_szules+sz%C3%BCl%C3%A9sek+d%C3%A1ni%C3%A1ban and amp;cd=5 and amp;hl=hu and amp;ct=clnk and amp;gl=huJo lenne, ha a cikkben szereplő példákhoz hasonlóan Mo-on is felnőttként kezelnék a szülő nőket. Statisztikát a statisztikai hivatal tud adni, magam csak a 10 éves nőgyógyászati munkám során tapasztaltak birtokában alkothatok szubjektív képet a 'szakmáról'. A következményeikkel pedig jelenleg munkám során találkozom.Azt gondolom, idehaza ezt a harcot financiális okból mesterségesen keltették , hiszen egy átlagos szüléshez elég 2 ember. A bába és a szülő nő. Na mármost. Ha elterjedne az otthonszülés, az mennyivel könnyítené a szülészek zsebét? A jatrogén fertőzésekről pedig még egy szó sem hangzott. Pedig az sem kevés.

 12. A kérdésre válaszolva (bár gondolom költői): ez nem kiskorú veszélyeztetése (már eleve a magzat jogalanyisága kérdőjeles), szerintem inkább, annak fényében, hogy Gerébet eltiltották a hivatása gyakorlásától, inkább kuruzslásnak minősül. (Bocs, jövő héten vizsgázom büntetőből… :))[285. § (1) Aki jogosulatlanul, ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el.(3) E § alkalmazásában orvosi gyakorlatra jogosult az, akinek hazai egyetemen szerzett vagy külföldi egyetemen szerzett és honosított (egyenértékűségi záradékkal ellátott) orvosi oklevele van, illetőleg az a külföldi állampolgár, aki az egészségügyért felelős miniszter engedélye alapján oklevelének honosítása nélkül fejthet ki orvosi tevékenységet, feltéve mindegyik esetben, hogy nem áll az orvosi tevékenységtől eltiltás hatálya alatt.]

 13. SZÜLÉSZNŐI KOMPETENCIÁK ÉS FELELŐSSÉG. PROF.DR.GARDÓ SÁNDOR. XVII. ORSZÁGOS SZÜLÉSZNŐI KONFERENCIA. GYŐR, 2009. MÁJUS 22-23. A SZÜLÉSZNŐK TÖBBRE LENNÉNEK HIVATOTTAK.Az utolsó előtti oldalon jól látható, hogy hazánkban is vezethet (és ezt teszik már évszázadok óta) le önállóan szülést a szülésznő. Így a szülés levezetése nem orvosi tevékenység, ezért nem minősül kuruzslásnak, ha valaki orvosi diploma nélkül megteszi.

 14. Ha otthon szülés és komplikáció akkor tuti ott van Geréb is… Én is 'gerébfóbiás' vagyok, nem is kicsit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.