marlenblog

papucs orrán pamutbojt

07 május
18hozzászólás

palya bea

Valaki elmagyarázná nekem, hogy Palya Bea miért olyan csodálatos?

 

18 hozzászólás to “palya bea”

 1. kea szerint:

  Ki az a Palya Bea?

 2. Monka szerint:

  megmagyarázhatatlna..gondolom van egy kisugárzása:)

 3. Ada szerint:

  Nézd és hallgasd meg egyszer élőben!

 4. kea szerint:

  Na, utánanéztem…a hangját és a dalokat ismerem a rádióból, csak a névvel nem kapcsoltam össze.Ada, egyszer megnézem. 🙂

 5. Zoli szerint:

  Szerintem ez relatív. van akinek Mozart csodálatos és van akinek a Metallica 🙂

 6. marleen szerint:

  Ada, ahhoz elmenjek valakit megnézni, rá kellene beszélni engem, pont azt vártam volna, hogy elmondjátok miért érdemes, mert eddig csak az őserőt és a szexualitást hallottam emlegetni, közben meg a frász tör ki a hangjától:)Monka, te már hallottad?kea, akartam irni, hogy nálad a pont, de közben lelőtted a poénomat :DZoli, te szereted őt?

 7. zehy szerint:

  Nekem két száma szinte megunhatatlanul tetszik. Ez az egyik, a másikat nem mondom meg: http://www.youtube.com/watch?v=a5eqDERlaLk :)Letöltöttem az albumaiból is jópárat, de összességében nem annyira az én világom, túl népdalos és lassú a többi, ettől függetlenül a hangja rendben van.

 8. Monka szerint:

  csak cd-nde szerintem megér egy misét:)bár én sem hallgatom végig egy albumát sem, de biztos vagyok benne, hogy élőben tarol…..megasztárosan mondva: nagyon átjön:Da csodálatos meg szerintem nem jó szó:)az őserő már inkább….de ez nem kell, hogy mindenkinek bejöjjön…bárb szerintem érezni mindneki érziolyan mint Magdi volt a Cigányok idejével…szerintem senkit nem hagy közömbösen, de hogy konkrétan milyen érzést vált ki, az más kérdés

 9. Paloma Negra szerint:

  Én a hangját szeretem, de látni, ahogy énekel…azt nem.Ilyen tehetségesnek született, de sok munkával profi előadóművész, minden hang és ritmus ott van, ahol kell, az őt kísérő zenészek is csodálatosak.

 10. Jemi szerint:

  Szerintem ha elemi hangot akarsz hallgatni akkor Mitsoura..:)

 11. thomas szerint:

  Bocs az elkövetkezendő negatívumokért, de engem irritál vele kapcsolatban minden. Elsősorban a stílusa, aztán a hangja és hangszíne, aztán a sznobok számára valóságosra csomagolt, aber mű népiesch-sége, a tenyérbemászó műmosolya, nochdazu, még a neve is.(Először és utoljára végighallgattam az 'Én még a vacak táncdalfesztiválos dalokat is feldobom!' című albumát, és a semmin kívül szinte semmi nem jött át.)

 12. nezsike szerint:

  én nagyon kedvelem a zenéjét és a hangját, ez ízlés kérdése, de a kinézetében és előadásmódjában van valami számomra irritáló. élőben is élveztem, de leginkább akkor, amikor nem néztem a színpadot. 🙂

 13. Stella szerint:

  Én egyszerűen nem értem a szöveget, ha énekel, amitől megőrülök. És mivel nem akarok megőrülni, ezért nem hallgatom. Bizonyára nem vagyok kellően trendy értelmiségi. A szexuális kisugárzása pedig tényleg nem érdekel, valami érthetetlen oknál fogva. :))… és egyébként Thomasszal értek egyet.

 14. Jani szerint:

  Én a Szigeten láttam többször élőben a Világzenei nagyszínpadon.A stílust illetően a népies valóban nem tisztán népi, hanem feldolgozás.Az ún. világzene eléggé vegyesfelvágott, és elég nehéz jó salátát csinálni.Bea is vegyesfelvágott, ezért nem csupán magyar népzenében utazott, hanem cigány népzenében is. Miután a Sziget mostanában kezd elfajulni, már nem járok ki rendszeresen. Még egy önálló albumát sem hallottam, mert én csak úgy láttam a Szigeten, mint aki különféle világzenei együttesek énekese.Hogy csodálatos-e ? Ez ízlés kérdése. Az én benyomásaim inkább pozitívba hajlanak, de vannak, akiket szívesebben hallgatok, de ebben az énekelt repertoár is erősen meghatározó.

 15. Monka szerint:

  látod, palya bea nem is olyan csodálatos:)))

 16. Jani szerint:

  Nem igaz, hogy nem csodálatos, de csak annyira, mint más tehetséges előadók. A jelenséget más oldalról érdemes vizsgálni.Szerintem Palya Bea bekerült a ballibek felkapott kultúrazárványba. Olyan, mint a 4 bevett író, akiken kívül ballibeknek nem létezik más…Szóval szeressétek csak, elvtársak és elvtársnők … 🙂

 17. thomas szerint:

  Jani! Döntsd el már, hogy milyen! Én itten a ballib oldalon sz@rnak tartom, nos? (Csak azt ne mondd, hogy én vagyok a zárvány, mert azt az ugrást már nem tudnám követni.)

 18. Jani szerint:

  Kedves Thomas!Egyértelműen tehetséges, és vonzó nő. A stílus, amit előad, az lehet vegyesfelvágott (a világzene kevert népi és műzene, keverik benne a magyar és a balkáni elemeket stb.). A ballibet nem a ballib érzelmű/nézetű emberekre értem, hanem arra, hogy bevették Hiller haverék is a támogatandók közé. A ballib kultúrzárvány pedig egy jelenség, amely arról szól, hogy kiket nyom a ballib kultúrmédia (nyilván nem véletlenül). És most úgy tűnik, hogy vannak, akik a ballib kultúrmédia nyomása ellenére nem csípik, vagy csak nem ismerik, és valamit meg akarnak tudni róla. :)Én speciel izgalmasnak tartom a harmonikus világzenét, bár nekem is borsódzik néha az erőltetett párosításoktól a szőr a hátamon. Van sok CD-m is, de Palya Beától még nincs. Mert régebben nem önálló előadó volt, hanem egy-egy zenekar számait énekelte. Az újabb, önálló zenéit nem ismerem, csak 1-2 kultúrriportot láttam, amelyben ő volt a főszereplő.A véleményem összegezve: érdemes elmenni a koncertjeire (már akinek bejön a zenei stílus).

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment