marlenblog

"hogy elérjek a napsütötte sávig"

25 január
4hozzászólás

away go home

A Továbbállók (Away go home) pedig olyan film, melynek kapcsán lehetne beszélni arról, hogy szereplői egy indie road movie keretében, mintegy XXI. századi megkettőzött  Odüsszeuszként körbebolyongják Amerikát és Kanadát, miközben saját félelmeik manifesztációival találkoznak, s ez segít nekik megőrizni normalitásukat. Lehetne, de ezzel elveszne az új Sam Mendes-film minden bája, kedvessége, humora, szépsége. Mert bájos film, s felteszi az összes olyan banálisnak tűnő kérdést, melyet gyerekvállalás előtt álló értelmiségi párként feltehetnek a szereplők, s közben azért Amerika mikroközösségeinek visszásságait is megmutatja. Happy end nincs, csak hazaérkezés. Nem lenne Mendes, ha a filmben nem lenne legalább egy olyan filmkocka, mely gyönyörűen fényképezett és emlékezetes. 0.49-nél kell nézni a repülőgép-delfint. Gyönyörű. [youtube dEp3NKG2U5U nolink]

 

4 hozzászólás to “away go home”

 1. monka szerint:

  megnéztem sem a 0.49 nél sem a másik 0.54 nél nincs repülő delfin…0.49 nél van egy rajzolt repülő és alatta utána rajzolt delfingok…azért ugye nem erre gondoltál?:))mi megnéztük Sherlockot…az, hogy a figura viccesen van ábrázolva abszolút elszakadva az eredeti Scherlock ábrázolásától, meglepő….a felénél kezdtem aggódni, hogy valami idióta Indiana Jones és a frigyláda fosztogatói ( megjegyzem, szeretem Indit, de ugye Indi az Indi, ott sosincs tényleges magyarázata a végének) szóval egy Indi típusú fekete mágiával megtűzdelt logikát kerülő zagyvaságot csináltak szegény öreg Scherlockunkból…..de azért a végén elégedetten álltam fel:)

 2. marleen szerint:

  nem repülő delfint kell keresni, hanem egy repülőt, mely mikor az üvegablak elé ér, úgy esnek rá a fények, hogy sok más repülőt is lehet egyszerre látni, és ezek delfinmódjára fel-és lebukkanak a fényben:) nincsenek rajzolt delfinek:) sajnos, az előzetesben nincs benne ez a jelenet, csak egyetlen villanás:) a Sherlock-ot mi s készülünk, arra mentünk volna eredetileg, de végül is most én választottam:) Biztos jó a Scherlock, Guy Ritchie nem nagyon tud hibázni:)

 3. monka szerint:

  azért kell hozza Downey Jr. Jó hogy leállt a drogról és kap újra szerepeket…jó színész, már az Allyben is kedveltem:)

 4. Paloma Negra szerint:

  nem tudtam megnézni a delfint 0:49- nél, de elképzeltem és tényleg gyönyörű:)

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment