kérdés

Nem igazán értem, hogy miért fizetek társadalombiztosítási- és egészségügyi járulékot (jobb esetben a munkáltató is ezt teszi), és minden ilyen dolgot, ha a most megkezdett kivizsgálások, laborvizsgálatok mindegyikéért külön fizetnem kell, mert a tb nem fizeti. Nekem semmi gondom a magánrendelésekkel, a piaci alapú egészségüggyel, de akkor ne fusson már párhuzamosan egymás mellett a kettő. Vagy nem jól gondolom? Valaki elmagyarázza ezt nekem? De, hogy ne zárjuk ilyen borongósan ezt a fárasztó napot: egy kis tavasz a télben! Kb. két hete vettük a virághagymákat, akkor még igen picik voltak, a múlt héten megnyúlt a száruk, bimbók nőttek rajtuk – mostanra pedig ilyen szépségesek lettek!`virag`

18 thoughts on “kérdés

 1. nekem havi kb. 160 frank, évi 2500-as önrésszel, vagyis évi 4420-at kellene kicsengetnem (kb. 800e ft), hogy az utána következő részt már állják. csak csonttöréssel éri meg 🙂 ja, és ez a minimális, kötelező biztosítás, innen csak deluxabbak vannak.szép virágok!

 2. jajj istenem, de gyönyörűek!alig várom, hogy az utolsó vizsgám is meglegyen és elkezdhessem január végi-február eleji virágmániámat 😀

 3. Mióta kell fizetni a laborban?Nagyon szép virágok. Teljesen felvidultam. 🙂

 4. Fizetni laborban??? Tolem tok ingyen lecsapoltak 6kemcso vert. Vagy ha fizettem volna most nem lenne 2cms seb a karomon??

 5. szépek a virágocskák, az enyém is lassan nyílik…a nagyi levesestálja külön jó ötlet:)))

 6. Ez olyan dolog, hogy fizetek adót én is, abból építenek/karbantartják az autópályát, de ha használni is akarom, akkor még egyszer fizessek.A kérdésedre a válasz annyi, hogy: MAGYARORSZÁG!!!

 7. Ez egy olyan kérdés, amit remélem már az ük-ük-ükunokámnak már nem kell feltennie. Úgye, nem is vagyok nagyon pesszimista?Egyébként milyen vizsgálatot kértél, ahol fizetned kellett? Múlt héten tök ingyen csapolták le a véremet.Virágok gyönyörűek! 🙂

 8. Olyan laborvizsgálatot kért az orvos, melyet csak egy helyen végeznek el az országban, ez a Budai Egészségközpont, s ott is csak magánrendelés keretében, s ez fizetős.

 9. Remélem csak költői a kérdésed. Ott egy közgazdász a közeledben, beszéld meg vele.1. Magyarországon nem rendelkeznek címmel a befizetett adók. Tehát nem úgy megy, hogy amit befizetsz TB gyanánt, az a Te TB számládra megy, sőt, nem is feltétlenül a TB-nek megy.Az, hogy mennyit költenek egy évben társadalombiztosításra, az nincs szoros összefüggésben azzal, hogy mennyit fizetünk be. Ma már legalább valami kapcsolat van, de addig, amíg 3,5-4 millió dolgozó ember van, ergo ők fizetnek TB-t, ilyen olyan járulékot, addig nem is lehet. Törekvés megvan, mármint az, hogy a TB kassza 'egyensúlyban' legyen, de ez egy törekvés. (Ha van 4 millió befizető, és 10 millió potenciális felvevő, akkor nem kérdés, ez mekkora játék.)Szerintem az 'reálisabb' modell, ha fizetünk egy havi átalányt, vagy a fizetésünk x százalékát, és pluszban akkor, ha tényleg igénybe vesszük. Egyrészt, ekkor 'van' a rendszer; tehát nemcsak a fizetős páciens a fontos; de van a betegtől is bevétel; tehát érdekelt az eü az emberibb kiszolgálásban.Ez persze nem megy úgy magától. Egyrészt, meg kell fizetni a dolgozókat; valamint ki kell vágni azokat, kik nem képesek user friendly módon dolgozni.Persze, ehhez csomó-csomó bátorságra lenne szükség. Merészség kellene ahhoz, hogy változtassunk; bármilyen irányba. Idehaza egy taktikával, a tiltakozással 20 éve mindig operálni lehetett.

 10. daito, nekem nagyon szimpatikus a teodóra által vázolt svájci modell, ezt írod te is le:) a másik, hogy csak azért teszek fel ilyen kérdéseket, hogy neked feldobjam a labdát;)

 11. daito: ilyen modell? itt? ahol a 300 forintos vizitdíjat is eltöröltették? 🙁

 12. marlen, Svájcban népi szokás, hogy a fejedre teszik az almát, és nyíllal lövöldöznek rá… :)Ez a modell sok országban, csak az arányok mások. (Szerintem nem is modell igazából; hanem fejlődési forma, na mindegy.)

 13. daito, Svájc szép ország, működő ország, s ha az az ára a működésnek, hogy a fejemre almával lövöldöznek, akkor legyen:) Mondom, hogy értem, amit írsz, csak remélem, ha elmagyarázod, akkor mások s megértik, s nem 300ft-okon megy majd a vita:) de, ehhez a debil kérdéseim is kellenek:)

 14. És lőhet a Lippai is, szemüveg nélkül? :)))Mert az volna olyan magyarosch.

 15. daito: ne bonyolítsuk a dolgot:) Tell Vilmos szeme jó volt, a Lippaié nem, ergó jár neki a szemüveg:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.