marlenblog

"hogy elérjek a napsütötte sávig"

07 január
17hozzászólás

konzum szaloncukor

Kíváncsi lennék, mennyien ettetek ilyet, mikor még csak ezt lehetett kapni?  Szerettétek? Istenem, sosem fogom elfelejteni mennyire kemény, és hányszor tört bele majdnem a fogam ….. A csokison kívül volt még puncsos és vaníliás? Vagy rosszul emlékszem? `konzum`

 

17 hozzászólás to “konzum szaloncukor”

 1. Stella szerint:

  Istenem! Utáltam. Még a kakaóst ehetőnek találtam (mert a 'csokisosat' szeretem, amúgy), de a rózsaszínű és a fehér számomra ehetetlenül édes volt, és durván kemény 🙂

 2. Tabby szerint:

  én! én! én! nagyon szerettem 🙂 rózsaszín, fehér és barna volt…ez utóbbit mindig visszacsomagoltuk a fán :Dmeg aztán az akkori csokis bevonatú konzum is nagyon finom volt! vettem az idén csupasz konzumot, ehető volt, de közel sem olyan, mint a képen szereplő dobozban volt régi 🙁

 3. szaguldokacaj szerint:

  Erre én is emlékszem. Mindig ez maradt meg utoljára. Csak akkor fanyalodtunk rá, ha a többi elfogyott. 🙂 Beleragadt a papírba és tényleg nagyon kemény volt.(Az az oldal nagyon jó!)

 4. Stella szerint:

  Volt csokis bevonatú konzum is? Arra nem emlékszem, csak a kőkemény, papírbaragadós, barna-fehér-rózsaszínű 'borzalomra'.

 5. Tinkmara szerint:

  Én nagyon szerettem, pedig mennyire szappaníze volt. :)) A rózsaszínt szerettem, a csokist nem, pedig nagy csokis vagyok amúgy. Jaj, de be tudott keményíteni. :))

 6. tappancs szerint:

  igen, és imádtam, és most sehol sem kapni, csak valami kulimásszal bevont undorságot.

 7. Zita szerint:

  Én is emlékszem erre!!!!! :-)) Én szerettem, de már akkor is minden féle fajta édességet szerettem.

 8. Henie szerint:

  Uhh.. és a rózsaszínért és a fehérért voltam oda-vissza!!! És régen pont ilyen dobozban voltak a karácsonyi díszeink, teljes nosztalgia!!:-)

 9. monka szerint:

  én imádtam……aztán egy idő után nem lehetett kapni:((

 10. Ada szerint:

  Nekem is vannak rémképeim. Mondjuk engem a zselés cukorral lehetett a legjobban kiüldözni a világból.

 11. marleen szerint:

  Igen, valóban rosszul emlékeztem: kakaós volt, vaníliás és puncsos. Csokis nem, az csak a bevonó réteg volt rajta. Ada, én ezt a komzumot még inkább megettem, mint a zseléset:) de, ez a félelem az oviból ered, mikor valamelyik kishülye bemesélte, hogy emberi agyvelőt tartalmaz:)

 12. tappancs szerint:

  ezt szerettem ma, de nem találom azt a blogot:http://www.youtube.com/watch?v=KBtdGalL-QE

 13. marleen szerint:

  pedig ott van fenn, a jobb sarokban:)http://www.maeztszerettuk.hu/kitettem, és örülök:)valóban gyönyörű:)

 14. bobita szerint:

  Nem engedett a karacsonyfakhoz kommentalni.Pedig olyan szepek, nagyon varom a linket a kepekhez.A gombos otlet zsenialis, egyszer egy gombnyaklancot talaltam a neten, az is nagyon jol nezett ki.

 15. Mebarak szerint:

  Ne tudd meg mennyire szerettem :)) Még most is van a fán, de sajnos már csak dísznek jó, mert 20 év alatt azért elég jól megkeményedett/megavasodott :)Régi emlékek…. de jó is volt! 🙂

 16. n/a szerint:

  Az iskolai télapó/mikulás ünnepségek alkalmával, nekem is volt szerencsém megismerni, de ezt a szaloncukor változatot már az idő tájt is divatos volt fújjolgatni, okkal vagy ok nélkül -míg odahaza szigorúan csak is a zselés és a karamellás változat jöhetett szóba… amióta viszont eljöttem, nem győzöm lebeszélni drága szeretett rokonaimat arról, hogy évről-évre ne éppen az akkor divatos újdonsággal (mákos, mazsolás, epres, marcipános, stb) kisérletezgessünk…. de most, hogy eszembe juttattátok, így már felnőtt fejjel tudtosan is letesztelném, ha módom lenne rá, már csak az emlékek miatt is. Ez a szaloncukor doboz azonban nekem is sok és most már megismételhetetlen, kellemes emlékeket juttatott a felszínre. Köszönöm.

 17. jikka szerint:

  Amikor én gyerek voltam, csak konzum volt még, persze bevonat nélküli, mindig leettük a fáról, imádtuk.

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment