marlenblog

papucs orrán pamutbojt

30 szeptember
15hozzászólás

teremt

Azt mondják, a gondolatok teremtő erővel bírnak. Ha ez így van, akkor az enyémek extrém módon képesek  vágyakból  valóságot formálni. Mesélem.Először azon szomorkodtam, hogy a környéken egyetlen zöldséges sincs. Elkezdtem mondogatni, mígnem valaki csak rádöbbent, hogy tényleg, ez hiányzik! Megcsinálta, nagyon sikeres lett az üzlet. Ezt látva mások is vérszemet kaptak, azóta 50 méteres sugarú körben három is van.Következett a pékség. Hogy milyen jó lenne reggel a friss croissant, a fokhagymás baguette, a leki buki. S lőn! Egyetlen probléma, hogy hétvégén zárva tartott. Sebaj, addig kérdezgettem, hogy nem akar-e mégiscsak nyitva tartani, mert biztos megérné – mígnem kipróbálta. Azóta minden hétvégén nyitva, az első sütés már kora délelőtt elfogy.Ha van pékség, kávé is kellene. Milyen csodálatos lenne reggelente fél 7kor, munkába menet egy Starbucks jellegű poharas hosszú kávé. Rövidesen megnyílt a kávézó, eleinte hatkor nyitott, ám kevés a koránkelő, így a nyitás átkerült hét órára, kiestem a pikszisből. Itt még dolgoznom kell egy kicsit. Már csak egy olyan üzlet hiányzott, ahol este tízkor is bőséges a választék, és hatkor nyit. Igen, megsúgom: október végén nyit a Tescó, tőlünk 50 méterre!Mit kívánjak még?:D

 

15 hozzászólás to “teremt”

 1. brekk szerint:

  hova teszik a tescot 50 sugarú körben?garázstescó,,zsinagógatescó?:) de télleg…van ott hely valahol a környéken?:)nem is ismerek belső tecsót sehol pesten..fehérváron van bent a belvárosban egy 'kis tecsó' de át az sem túl kicsi…

 2. marleen szerint:

  Pont az Urániával szemben lesz, a Rákóczi út 20.-ban, nagyjából a koszos Sparnak annyi is, ezzel. Ezek nem a hagyományos Tescok, hanem ún. Tesco Expresszek, amelyekből egyre több van a városban. Itt is meg is nézheted: http://www.penzcentrum.hu/cikk/1019799/1/a_csillag_aruhazban_nyilik_az_elso_belvarosi_tesco_express

 3. Zoli szerint:

  Marleen, lehet hogy véletlenül valami lámpást dörszölgetsz otthon és a szellem teljesíti a kívánságaidat 🙂 Próbálj kicsit nagyobbat is kívánni.Jobban vagy már egyébként?

 4. brekk szerint:

  aham….így már világos:) max a spar becsuk, nagy bumm:)úgyis drága:)én aldit alkarok a környékünkre:)de abbol csak 3 van pesten is , és mindegiyk a halál farkán..jujj, ez nyomdafestéket tűr vagy sem?:)

 5. Szvetlana szerint:

  Mondom, figyelj! Légy oly drága, kedves, és aranyos, és gondolj arra, hogy milyen jó lenne, ha Mazsolának lenne egy jó kis állása, és akkor nem kellene elmennie messzire. Nem leszek hálátlan 🙂

 6. lippije szerint:

  brekk : lidl nem jó? az van Tőled nem messze 😀

 7. marleen szerint:

  én spec imádom a lidl-t, eddig mindig csak friss terméket sikerült kifognom, és mindig finomak voltak. az olcsóságról már nem is beszélve.

 8. brekk szerint:

  de jo a lidl, de lidl bol is van kicsi es nagy..es ami a Békén van az kicsi:))nagyot akarokés csoki tortát..mosssst:)

 9. marleen szerint:

  Zoli, lehet, hogy nem elég sokat dörzsölgetem:) Merjek nagyot álmodni, azt mondod?:D Jövőre úgyis muszáj lesz, a választások után:) Jobban érzem magam, ha holnap kiértekelik a leleteimet, talán meg is nyugszom.

 10. marleen szerint:

  Szvetlana, én tényleg igyekszem:)

 11. kea szerint:

  Marlen, ötöst a lottoon, de jutalékot kérek! :DDD

 12. vénember szerint:

  Aztán ha kinyit a Tesco, bezár a sok kicsi zöldséges, meg pék, meg kávézó… Ezt is kívánod?

 13. marleen szerint:

  nem hinném, nem nagyon fogják egymás köreit zavarni:) a kis zöldséges, a pék, a kávézó: mind-mind az ideáramló rengeteg túristából élnek, a Tesco meg nekünk, itt élőknek kell, hogy normálisan bevásárolhassunk:) egyébként a Tesco fölött megnyílik ismét az Ostende kávézó:)

 14. chanson szerint:

  Esetleg még egy lámpás üzletet kívánhatnál… Mindenki csak dörzsölné, dörzsölné, már az ajtó előtt… Mi lenne ott….

 15. chanson szerint:

  Én egyébként mindig úgy tudtam, hogy a kimondott szó bír teremtő erővel… De úgy látszik, neked még szádon sincs a szó, s voilá….:-))

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment