marlenblog

papucs orrán pamutbojt

05 szeptember
9hozzászólás

kommentár nélkül

Hétfőn délelőtt egy budapesti multinacionális cégnél rosszul lett és nem sokkal később meghalt egy ötvenhárom éves munkásasszony, O. M.-né. A segítségére siető munkatársainak annyit még el tudott mondani, hogy négy napja nem evett. Hiába érkezett gyorsan az orvosi segítség, már nem tudták újraéleszteni. Később kiderült, hogy önkormányzati lakásából rezsitartozásai miatt lakoltatták ki, egy ideig hajléktalanszállón élt, az utóbbi időben már albérletben lakott. Hetvenezer forint körüli fizetéséből kellett törlesztenie a fennmaradt rezsitartozását, minden hónapban automatikusan levontak tőle 40 százalékot, a maradékból kellett volna megélnie, de az albérlet kifizetése után a betevő falatra már nem sok jutott. Nyolc éve dolgozott a cégnél. Munkatársai kedvelték, felváltva még mostak is rá, mert az albérletében erre nem volt módja. Valaki még egy mobiltelefont is kölcsönzött neki. Ennyi figyelmesség után az asszony szégyenérzete talán nem engedte meg, hogy amikor már egy fillérje sem maradt, kenyérrevalóra kérjen. Azon a hosszú hétvégén, amikor Szent Istvánt és az új kenyeret ünnepelte az ország, O. M.-né a halálba éhezte magát

 

9 hozzászólás to “kommentár nélkül”

 1. Tabby szerint:

  Nagyon kiakadtam, amikor olvastam valamelyik nap ezt a hírt. Hány ember lehet még ilyen vagy hasonló helyzetben? 🙁

 2. Zoli szerint:

  Magyar valóság… XXI. század.. szép új világ.. Ez rettenetes 🙁 És tényleg hány ember lehet még ilyen helyzetben nálunk.

 3. Paloma Negra szerint:

  Szörnyű, sokkal jobban kellene egymásra figyelnünk, de nehéz, mert az emberek többségea túlélésért kűzd.

 4. thomas szerint:

  Ugye, ez csak egy morbid vicc?

 5. marleen szerint:

  nem thomas, ez a kőkemény valóság. ez egy augusztus 26-ai hír. lippivel mikor mi először hallottuk az autóban ülve, a rádióban, hosszú-hosszú percekig nem jutottunk szóhoz….

 6. drc szerint:

  én káromkodtam, amikor először hallottam a hírt, de a lényegen ez sem változtat. ma, Magyarországon, a fejlett világ egyik országában még megtörténhet ez. hogy Afrikában mindennapos, ahhoz már hozzászokott a lelkiismeretünk, de ez így nagyon durva.

 7. chanson szerint:

  Én is olvastam… és a legszomorúbb az egészben, hogy ez tényleg csak egy kiragadott példa a sok közül, mert a legtöbbről nem is tud senki…

 8. TIMI szerint:

  Kit érdekel, hogy ma Magyarországon éhenhal egy, kettő akár több száz ember?! Az a lényeg, hogy ott fönn a Nagyurak jól élnek, s beosztják, hogy mi miből éljünk meg.Ha nem tudsz, az a Te hibád, a többi túléli.

 9. Zita szerint:

  Hát igen, ezek után nem lehet szóhoz jutni…

Place your comment

Please fill your data and comment below.
Name
Email
Website
Your comment