palacsinta

Kisgyerekként két dologhoz értettem kiválóan: vasalni és palacsintát sütni. Az ingek olyanok lettek kezeim alatt, mintha újonnan vették volna ki a csomagolásból, a palacsintát pedig ahogy a nagykönyvben meg van írva: feldobtam, a levegőben megfordítottam és szépre sütöttem. Nem ragadt, leheletvékony volt, könnyű tésztával. Hosszú idő maradt ki palacsintasütés nélkül. Magam nem rajongtam érte különösebben, max. a sós palacsintákat (pl. a rokfortos-spenótos) favorizáltam, de változtak az idők, és mostanában ismét napirenden van a téma. Csakhogy….már nem megy. Ízre nagyon finom, van benne anyag bőven, de nem értem hogyan lehet, hogy a 18 darabról szóló receptből nekem mindösszesen NÉGYET sikerül kihoznom! Igaz, azok olyan vastagok, hogy fordításkor szakadnak szét, és lehet kakaós-lekváros kevertet csinálni – mehet rakott palacsintának…Mit rontok el?!

7 thoughts on “palacsinta

  1. Marlenkaa megforditás nekem sokáig nem sikerült(ma is 3 féle villával sikerül csak)ezért megtanultam csúsztatott (francia)palacsintát késziteni.A titka,hogy csak az egyik oldalát kell megsütni,majd tányérra csúsztatni.

  2. Régebben mindig csak érzésre összekevertem a hozzávalókat, de egyszer-kétszer nem sikerült. Mígnem rátaláltam egy remek receptre amit nem lehet elrontani, azóta mindent pontosan kimérek, és így hibátlanok a palacsinták. Igaz nem lesznek lehelet vékonyak mert viszonylag sűrű a tészta. De nálunk annyira bevált, hogy minden héten sütök a családnak.

  3. Háát, a liszt minőségének változása még nem jutott eszembe, ez tény…de szerintem itt nálam van valami gebasz inkább:( Anikó, mi a tuti recept?:) lippi óriási palacsintafogyasztó, kellene egy jó recept:)

  4. Lili, az én receptem a következő: 40 dkg liszt, 4 tojás, 1l tej, 1 dl étolaj, csipet só. Csak az első palacsinta elött olajozom meg a palacsintasütőt, a többi elött már nem szükséges mivel az olaj benne van a tésztában. Azért is jó így belekeverni az olajat mert akkor nem fogja az egész ház érezni, hogy palacsintát sütsz vagyis nem ég az olaj minden egyes palacsinta elött. És ha ez itt lehet a reklám helye, akkor: ajánlom a tefál palacsintasütőit, én már többet elhasználtam belőlük, nekem nagyon bevált.

  5. Köszi Rinka!Én eddig nem mertem sütni, mert egybelakásban élek, s féltem az átható olajszagtól. Kipróbálom. Jó a tartós tej is?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.