25 thoughts on “szocpol

 1. Mondjuk OTP-t felejtsük el szerintem :)Ha gondolod, tudok adni egy tuti ügyintéző telefonszámot, nekünk is ő intézte a hitelünket, ha valaki, akkor ő tud segíteni.

 2. Mohi, ha nem gáz, akkor szívesen vennénk minden infót, telefonszámot, tapasztalatot mélen, wiw-en – amit hasznosítani tudnánk. Nem gondolkodunk OTP-ben, de oda is elmentünk érdeklődni – de, egyszerűen nem tudtam eldönteni, sírjak vagy nevessek-e, mikor a konstrukciókat láttam….szóval, előre is nagyon szépen köszönünk minden segítséget:)

 3. úgy olvastam, hogy használt lakásra még félszocpolt sem lehet felvenni, csak ha legalább 3 gyerek van 🙁

 4. Itt van, de amint megvan, töröld ki légyszíves!Jah, mondd meg neki, hogy én ajánlottalak (polgári nevemen persze, mert neki semmit nem mond a Mohikan név 🙂 ):

 5. nem azt mondtad meg szombaton, hogy van a csaladi korben hitelugyintezo, aki mindnet elintez?vagy az is OTP?..én brokert tudok csak mondnani…igaz nekem mindnet megoldott, meg azt is ami lehetetlennek tunt, de 4%os sikerdijjal dolgoznak sajnalatos módon

 6. Rákérdeztem én is, használt lakásra csak már megszületett gyerekre lehet szocpolt igényelni. Valóban buktuk ezt a lehetőséget :S

 7. Az új lakással mi a gondotok?Igaz, drágább, de jóval kedvezőbbek a kondíciók, ha pedig igénybe veszitek a szocpol (mondjuk 2 gyerekre megelőlegezőt 2.4 millát), akkor annyival már nem drágább.

 8. Amekkora lakást szeretnénk (min. 60 nm – és persze az sem mindegy, hogy hol van), ott már elég durvák az árak, és megmondom őszintén, nem nagyon bízom az új lakásokban. Látom, hogyan-miből épülnek, rengeteg ismerős-kolléga-haver szívta meg ezzel-azzal. Persze tudom, vannak nagyon jó új lakások is, de egy ekkora lakásnál az új és a régi között 5-6 millió is lehet a különbség.

 9. Moni, drága, én spec. nem szeretem keverni az üzletet és a családot:)

 10. 1-2 ev mulva szerintem tobbol is lehetne valogatni..:D De nekem mindegy, csak legyen lakasavato:D

 11. Én úgy tudom, családi körödben van sikerdíj nélkül dolgozó bróker és banki hiteltanácsadó is!Mellesleg megelőlegező kölcsön tényleg csak új lakásra van. Ahogy utólagos is!

 12. És ha abba a szakaszba érünk, hogy eladtuk a miénket, és megvehetjük a másikat, akkor körbe is kérdezünk. Eddig nem beszélt senki sem sikerdíjról Monin kívül, – én spec. azt sem tudom mi az.

 13. sikerdíj: az az összeg, amit fizetsz a brókernek HA pozitív kimenetelű a kis üzletetek..ergo ha nekem anno nem tudta volna elintézni a hitelt egy fillért nem kapott volna..ennyi

 14. Nyanyi, én azért nem vennék mérget arra, hogy olyan nagy mértékben leesnének az ingatlanárak.Lipi, tény az, hogy drágább az új és műszaki átadásnál keménynek kell lenni, de használtat mi pl. egyáltalán nem biztos, hogy tudtunk volna venni. Mármint olyat, ami meg is felel nekünk. Inkább vettünk most egy kisebbet és majd 5 év múlva váltunk nagyobbra, akkor már a szocpolt is igénybe vehetjük. Hacsak el nem törlik addig 🙂

 15. Mohi : érthető teljesen 🙂 Mi viszont szeretnénk mihamarabb belefogni egy másik projectbe is, és ahhoz meg kell a hely :Dnyanyi : jaja, fognak esni a lakásárak, de pont azért, mert elég durván megfogják a lakáshitel feltételeket. Sebaj, majd megoldjuk. Lakásavatón meg hányni nem ér 😛

 16. szeretnék megkérni mindenkit, hogy ne kombináljon össze két általam mondott, de egymástól totál független dolgot…köszönöm

 17. Moni, nem tudom elolvasni az iwiw-en írott leveledet, nem engedi a rendszer…

 18. Csak szólok, mi meglevő három gyerekkel sem kaptunk egy árva fillért sem. Újépítésűre nem tellett, használt lakást vettünk, de a félszocpolt csak bővítésre adták, ha a semmiből bővítettél, arra nem. Ez mondjuk öt éve volt, hogy azóta mi a helyzet, nem tudom, bár utánaérdeklődöm, mert nőnek a kölkök, bővítenünk kell.

 19. Kösz, Tabby, már tújutottunk a vásárláson öt éve, de nekünk nem volt, amit eladhattunk volna, és helyette nagyobbat vehettünk volna, ezért nem kaptunk támogatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.